FOTO  Trilj: Osnovan HSP i predstavljanje knjiga Vukovarskih branitelja

trilj, hsp, Vukovar, hos
Prvi je bio osnivanje Hrvatske Stranka Prava ogranak za grad Trilj i mjesto Otoka. Prije toga otvorene su nove stranačke prostorije u Splitu u Dubrovačkoj ulici i osnovan je ogranak u Solinu, te je izabrano je presjedništvo. Na skupu je bilo nazočno oko 50 članova i simpatizera HSP-a. Čestitamo novim ograncima i želim im sve najbolje u danjem radu, poručio je ivica Radoševič predsjednik ogranka HSP Dugopolje.

Nakon toga u 19 i 30 u kino sali organizirano je glazbeno scensko predstavjanje kniga dvojice Vukovarskih branitelja i heroja pripadnika HOS-a Damira Markuša Kutine i Damira Plavšića.

Damir Markuš je napisao knjigu :58; HOS u obrani Vukovara i Bodanovaca , a Damir Plavšić: Ne Plači moj dobri anđele bitka za Vukovar. U glazbenom scenskom djelu sudjelovali su Kudovi iz cetinske krajine.

Ovo što je sinoć izrečeno od dvojice autora i prikazano se nemože opisati rječima. Koliko emocije tuge i boli, a bilo je i pomalo smješnih situacija iz Vukovarskoga pakla kroz priču autora s ciljem da se praziđe tuga i bol i patnja koju su proživjavali branitelji Vukovara.

Spomenut je i legenda obrane Vukovara general Hercegovačkoga porjekla Blago Zadro kao i Mile Dedaković jastreb kao i Marko Babić koji je uništio 14 srpskih tenkova, te Velimir Đerekao i moja pokojna prijateljica Violeta od milja Wiki koja je poginula prija par godina u prometnoj nesreći.

Na kraju nazočnima se je obratiio gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik Ivan Šipić koji nije mogao sakriti emocije pa je zaiskrila i suza u njegovu oku.

Bilu su tu i nazočni Imoćani , Sinjani , Splićani , Omišani kao i pripadnici IX bojne HOS-a , Izvidnici odlikaši 4 brigade i mnogi drugi .

Poslije svega ekipa se je nastavila družiti uz mali domjenak.

Još jedno hvala svima na ovima velinčanstvenim događanjima.

Tekst i foto by. Ivica Lozina