Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Vukovar, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, hrvatski sabor, Saborski zastupnici, glasovanje, ćirilica, Vukovar, ćirilica, dvojezična ploča, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, Zoran Milanović, kaznene prijave, HRT, Goran Radman, ravnatelj HRT-a , Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, stožer za obranu Vukovara, dvojezična ploča, dvojezični natpisi
Predsjednik Sožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić izvjestio je na konferenciji za novinare u četvrtak kako su članove Stožera i ostale koji su preko dvojezičnih ploča u Vukovaru lijepili hrvatske zastave, na obavijesnim razgovorima o tome ispitivali djelatnici Službe terorizma MUP-a RH, ocjenivši to skandaloznim.

»Mentalni komunisti su pokušali i pokušavaju izazvati kaos u Vukovaru i Hrvatskoj. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara je pročitao tu namjeru i ostao strpljiv u obrani nacionalnih interesa Hrvatske trpeći uvrede, poniženja, progone te brutalno licemjerje institucija. No, nikome nećemo dopustiti da nas klasificira teroristima«, poručio je Josić i najavio da će Stožer zatražiti reakciju Predsjednice RH, nadležnih saborskih Odbora, Vijeća za civili nadzor obavještajnih službi, pučkog pravobranitelja i ostalih službi.

»Pilote nam pred nosom obrađuju strane obavještajne službe. Državni sustav podrivaju gospodarski, demografski, medijski i politički teroristi, a Ostojićeva bratija teroriste traži među roditeljima i djecom poginulih, među dragovoljcima i braniteljima Domovinskog rata«, rekao je Josić pozvavši vlast da »prestane s nemjernim sijanjem kaosa«.

Komentirajući za Hinu tvrdnje Stožera, glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović rekao je kako su obavijesni razgovorit obavljeni po zahtjevu DORH-a te da je razgovore vodio policajac iz službe kriminalističke policije. »Nebitna je stvar koji je konkretno službenik vodio te obavijesne razgovore. Vodio ga je onaj djelatnik iz kriminalističke službe koji je u to vrijeme bio slobodan i dostupan«, kazao je Džigumović.

Hina