Skandal u Hrvatskoj: Čistačica asistirala pri operaciji

embrij, krijumčari, krijumčarenje, BIH, skandal, operacija, bolnica, uzbuna, Neum, Stolac, plavi jezik
Kad je liječnik počeo rezati nogu pacijenta koju sam ja držala, srušila sam se na pod.

Bila sam na Odjelu ortopedije kao zamjena jer inače radim na Odjelu kirurške urologije i za 27 godina koliko radim nisam doživjela da me netko pozove u salu tijekom operacije, a kamoli da pridržavam dijelove tijela pacijenata, priča je ovo 46-godišnje čistačice Lidije Mraz iz Bjelovara koja je prije dva tjedna uputila dopis Ministarstvu zdravlja zbog činjenice da je kao čistačica pozvana asistirati pri operaciji, što bi trebao biti presedan u hrvatskim bolnicama, no čini se da nije, piše Glas Slavonije.

- Nemedicinsko osoblje s Odjela ortopedije bude za vrijeme cijelog zahvata u sali, a ja sam bila šokirana kad mi je rečeno da odjenem zaštitnu odjeću, no nisam ni sanjala da ću pridržavati noge. Nije istina da sam udarila glavom o tlo, no imala sam izuzetno visok tlak i odvezena sam u OBP (Objedinjeni bolnički prijam, nap.a.), gdje sam bila na promatranju i potom su mi na Odjelu neurologije snizili tlak, no na bolovanju sam do daljnjeg - preko telefona je rekla Mraz.


- Čujem da sad zbijaju šale sa mnom i da kažu da bi me stavili u veliku salu da su znali kako sam dobra instrumentarka. Sve to utječe na moje zdravlje i drago bi mi bilo da čovjek čiju sam nogu držala uopće i ne zna za cijeli događaj - ispričala je Lidija Mraz za Glas Slavonije.