Predsjednik Ivo Josipović: Operacija Barbika

Lex Perković, BIH, ubojstvo, anto đapić, Lex Perković, UDBA, popis, UDBA, Josip Perković, Vinko Sindičić, Općinski sud u Rijeci, UDBA, Josip Perković, UDBA, Stjepan Đureković, Zdravko Mustač, ubojstva, politički motivirano ubojstvo, Ilija Zovko, Ivan Grujić, Andrija Hebrang, Haški dokument, dragovoljci Domovinskog rata, žrtve komunističkih zločina, transkripti Haškog suda, UDBA, kodno ime Boem, ubojstva, ubojstva emigranata, slučaj Perković, UDBA, ubojstvo, UDBA, grob, likvidacija, UDBA, Nikica Martinović, Zastara nakon 25 godina, Atentati i otmice, Austriji, Milan Kučan, Josip Perković, UDBA, Andrija Hebrang, skrivena grobišta, Fred Matić, dr. Franjo Tuđman, dragovoljci Domovinskog rata, Auschwitz, holokaust, Zoran Milanović, židovi, komemoracija, sdph, Bleiburg, SFRJ, zatočenici, obeštećenje, nakon počinjenih egzekucija, UDBA, crna lista, OZNA, KNOJ, žrtve komunističkih zločina, komunisti, špijun, domaći izdajnici, katolička crkva, Slovenski publicist, Roman Leljak, oz

Predsjednik Ivo Josipović izveo je danas na Pantovčaku dosad neviđen skandal, u patološkom strahu za svoj mandat, za svoju fotelju, ova ratna kukavica, bez ikakvih dokaza, optužila je oporbu i HDZ, točnije, Tomislava Karamarka, da stoje iza pamfleta napisanog, kako neki drže, u podrumu 'nekog nepismenog i uobičajeno nesposobnog SDP-ovca'...
Kvazi dokument, operacija Barbika, sasvim svejedno, bio je povod predsjedniku za izvanrednu konferenciju na Pantovčaku, koji je očito u patološkom strahu za svoju dobro plaćenu fotelju. Hrvatska može krepat, ali Josipović ne smije izgubiti izbore, deviza je kojom se rukovodi aktualni suludi patološki režim.

Zašto Josipović nije održao press konferenciju za novinare nakon biblijskih poplava u Slavoniji, kad već stari škrtac Slavoncima nije pomogao ni koliko košta jedan polovni kauč? Zašto Josipović nije imao izvanrednu konferenciju za tisak kada je Linić, nekoć najbliži suradnik Zorana Milanovića, teško optužio premijera, zašto, naposljetku, predsjednik nije održao izvanrednu pressicu kada je Svjetska banka optužila aktualnu vlast za nesposobnost i gospodarski kolaps države? Očito je Josipoviću stalo samo do vlasti, svjestan da ZAMP nije dovoljan.

Istovremeno dok je predsjednik urlao, kao sumanut, na Pantovčaku, prihvaćena je predstečajna nagodba EPH, kojom je EPH spašen, toliko o režimu koji, uz pomoć medijske oligarhije, vlada Hrvatskom.

- Čuo sam što je rekao gospodin Karamarko. Njegovo okružje više sliči na vojnu obavještajnu, nego na političku organizaciju. I zato njegova izjava nije istinita. Pogledajmo tko ima interes za objavu takvog pamfleta. To sigurno nisam ja. On najprije šteti meni i mojoj kampanji, a vjerujem i da šteti i gospođi Kolindi, tako da ne vjerujem da ona ima ikakve veze s tim - rekao je predsjednik države.

Okruženje Tomislava Karamarka je, dakle, prema Josipoviću, vojno, točnije, predsjednik HDZ-a, koji je i sam bio hrvatski branitelj, okružio se braniteljima, što je tu sporno? Naime, Josipović, kao ratna kukavica, okružio se sablastima poput Dejana Jovića, gdje je Josipović bio tijekom Domovinskog rata, gdje su se skrivao dok su hrvatski branitelji ginuli, kad mu već toliko smeta 'vojno okruženje'? Je li bio u istom podrumu s Ninom Pavićem, također ratnom kukavicom i LEGALNIM ratnim profiterom? Naime, kao 'inkvizitor' ZAMP-a Josipović se spominje davne 1992., dok je u Hrvatskoj bjesnio rat Ivo Josipović brinuo se o svojim procentima, toliko o njegovom okruženju.

Ni Mesić, kojeg pamtimo po evolucijskom razvoju od ustaše iz interesa do partizana, također iz interesa, nije se usudio na ovakav način se obračunavati s oporbom u državi koju nazivamo demokratskom. Koji su dokazi Ive Josipovića, osim što je Karamarko u 'vojnom okruženju'? Naravno, za većinu hrvatskih građana puno je bolje da ste u okruženju branitelja nego ratnih kukavica i UDB-aša. Možda se Karamarko trebao okružiti savjetnicima kao to su Dejan Jović, Saša Perković ili za glasnogovornike uzeti Ninoslava Pavića i neobrazovanog Davora Butkovića?

Predsjednik Josipović svojim optužbama gospodarski i moralno uništenu državu dodatno je destabilizirao, učinio je to isključivo zato što se, pučki rečeno, 'usrao' od straha zbog mogućnosti da izgubi sinekure koje sada ima na Pantovčaku, a koje mu omogućuje plaćena turistička putovanja na trošak hrvatskih građana. Hrvatska već tri godine tone u živi pijesak, a Josipović se tek sada, zabrinut za svoju guzicu, oglasio. Vlast je, naravno, slast.

Kad smo već kod toga kome više ovakav pamflet odgovara onda najprije pogledajmo rezultate svih posljednjih izbora, od europskih do lokalnih, HDZ ih je redom sve dobio, odgovara li, dakle, ovakav pamflet 'jurećem vlaku' HDZ-a ili posrnuloj partiji i njihovom namjesniku na Pantovčaku?

portaloko.hr