Pozivam saborske zastupnike da već sutra pokrenu smjenu Gorana Radmana

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, Vukovarsko-srijemska policija, Hrvatska zemlja, Ustav RH, ćirilica, Ćirilične ploče , Zorica Gregurić, HRT, ravnatelj HRT-a
Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

"Živimo u čudna vremena, čudnih ljudi, čudnih kriterija i sustava vrijednosti.

Podsjećaju me to na onu Isusovu: „ Brvna u svom oku ne vidiš, ali zato vidiš u bratovu trun." Godinama prorežimska politika zajašila je i upregnula hrvatski narod, mjenjajući jedino veličinu naočnjaka sukladno političkim potrebama. Tako je bilo, tako je danas, a hoće li biti i sutra isključivo ovisi o upregnutima.

Ponekad pomislim kako sam u Srednjem vijeku, u doba Inkvizicije gdje je bilo dovoljno da nekome smeta boja kose ili veličina cipele pa da ga osude i pogube javnim linčom. O pravu na govor nije bilo niti zbora, glava je padala odmah. Mi ne živimo u tom vremenu, iako su metode koje se primjenjuju danas u potpunosti iste.

Progone se nevini, pribijaju na križ, javno linčuju, pokreću se cijeli sustavi, a na djelu je zloupotreba i državnih institucija, kako bi se u korijenu zatrla opasnost po korumpiranu hobotnicu koja malo po malo otkriva svoja stvarna lica. I zato hrabri moraju pasti, glas pravde utihnuti, nevini biti osuđeni bez suda, uništeni.

Korumpirana hobotnica je načeta, vidimo to po bezumnom udaranju preostalih krakova, traži se vrijeme za regeneraciju, jer glava je tek neznatno okljaštrena. Hoćemo li im dati prilike za oporavak ovisi samo o nama, ne o njima. Činjenica je kako se oteže s prijenosom vlasti, činjenica je kako su se u službu tome stavile na raspolaganje državne i javne institucije.

Pitam se što to u zadnje vrijeme radi DORH? Kada će odgovorni ljudi doista preuzeti odgovornost, i raditi ono za što ih hrvatski narod plaća. Pred hrvatskom Vladom je nekoliko vrlo ozbiljnih izazova, prvi među njima donošenje proračuna - veliki ispit vjerodostojnosti. Kako onda u tako ozbiljnom trenutku kada revizije i izvješća govore o neviđenim pljačkama državnog proračuna (afera DUUDI 16.5 milijardi, neplaćeni porezi velikih medijskih kuća, kriminal najbližih članova obitelji bivše Vlade na čelu sa Zoranom Milanovićem) DORH istražuje prekršaje. Logičan zaključak koji se nameće jest tražiti ili neopozivu OSTAVKU ili SMJENU gospodina Dinka Cvitana.

Kako će nam odgovorne osobe u DORH-u objasniti zašto do sada nisu istražena javnosti u više navrata izložena pitanja „Tajnih ugovora" na HRT-u koji se odnose na popriličan broj djelatnika.

Zar nije HRT javna televizija, zar nismo zakonom obvezni plaćati pretplatu?

Pa tko je taj Goran Radman da se usuđuje Hrvatskom saboru uskratiti informacije na postavljena pitanja. Postavljam javno pitanje kolika je plaća na HRT-u Jasmine Popović, postavljam javno pitanje koliko je osoba Koraljka Plaščar, šefica pravne službe HRT preko svoje privatne tvrtke servisa za zapošljavanje uposlila i na HRT-u? Postavljam javno pitanje tko je Goran Radman da potpisuje četverogodšinji ugovor sa ZAMP-om, iako je uobičajena praksa do sada bila jedna godina unaprijed?

Postavljam javno pitanje temeljem kojih kriterija i po kojoj cijeni je HRT prije dva mjeseca kupio srpske filmove i serije od RTS-a? Postavljam javno pitanje tko je Goran Radman da unatoč neprihvaćanju njegove sistematizacije radnih mjesta od strane Zbora radnika HRT-a ista bude prihvaćena na sjednici Ravnateljstva. Na njegovu žalost bivša vladajuća „garnitura" nije uspjela zapečatiti sudbinu djelatnika HRT-a koji su kao ratni snimatelji, izvjestitelji... dali svoj obol u Domovinskom ratu, njih kažnjavajući dok se potomcima pobjednika u 2. svjetskom ratu uvećavaju bodovi istom tom sistematizacijom.

Ništa nije slučajno jer prije nekoliko dana čuli smo kako po Zakonu o mirovinskom osiguranju živi ili umrli pripadnik NOB-a vrijedi 120 puta više od živog ili umrlog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata. Reći će netko slučajnost, ja ću reći planirana politika koja je u konačnici ostvarila sve zacrtane ciljeve.

Goran Radman ima veliku nesreću jer njegova sistematizacija nije dobila legalitet, a neće niti dobiti dok je na čelu nadležnog mu ministarstva gospodin Hasanbegović. Pale vam se lampice, zvoni na uzbunu... da gospodo u tom grmu leži zec.

I zato Hasanbegović mora pasti. Jedno od lica hobotnice koja nekontrolirano mlatara i uništava sve čega se dohvati, a što ima hrvatski predznak, otkriveno je. Kada ministar kulture potpiše Radmanovo i jataka mu životno osiguranje, otvoren je put do saborske naklonosti. I zato ovi bezumni napadi na ministra Hasanbegovića, jer HRT je jednako kao i Ministarstvo kulture utočište onih koji razaraju hrvatsko tkivo, alat kojim vladaju i upravljaju oni koji su Hrvatsku odlučili izbrisati.

Pozivam hrvatske zastupnike u Hrvatskom saboru bez obzira kojoj stranci pripadali, Vama kojima je hrvatski interes na prvom mjestu zatražite da se već sutra na dnevni red sjednice Hrvatskog sabora uvrsti točka SMJENA GORANA RADMANA ravnatelja HRT-a.

Jučer je već bilo prekasno, sada ili nikada!

Zorica Gregurić