Pero Ćorić iz Hrvatskog sabora: Tražimo ostavku ravnatelja SOA-e!

Pero Ćorić
Stanka je zatražena zbog nacionalne sigurnosti i problema koji se veća danima razvlači, a vezano uz propuste ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

Obraćajući se u ime Kluba HSP AS Pero Ćorić rekao je: „Mi u HSP AS nismo formalisti, ali legalisti jesmo. Ravnatelj SOA-e je svakako učinio ozbiljan propust jer nije predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović izvijestio odmah o prvom saznanju kako je u kontaktu s praćenom osobom.

Nas u HSP AS ne iznenađuje politika naknadne pameti jer znamo da se slično ponašala bivša lijeva politička vlast koja ga je na to mjesto i postavila. Ozbiljan propust je učinjen i mi u HSP AS smatramo kako je vrijeme za njegov odlazak. Danas kao i svakog jutra čitao sam novine s nadom kako će, za nas već sada bivši ravnatelj, kao moralna osoba podnijeti ostavku. Ali kako to nije učinio, u ime potpredsjednika Hrvatskog sabora Ivana Tepeša, saborskog zastupnika prim. dr. Ivana Kirina i u svoje osobno tražim njegovu smjenu te dajemo punu potporu Odluci predsjednice RH da mu uskrati povjerenje. Pogotovo, jer prema mojim saznanjima Predsjednica je o svom postupku izvijestila premijera Tihomira Oreškovića, a mi sada očekujemo od njega da postupi sukladno pozitivnim zakonima Republike Hrvatske" - zaključio je Pero Ćorić.