FOTO  Pakrac: Održan veličanstven koncert klape Hrvatske ratne mornarice sveti Juraj

Pakrac, sveti juraj, klapa sveti juraj

U 18 sati služena je sveta misa za sve poginule i nestale Hrvatske branitelje na kojoj je naravno bila i klapa koja je otpjevala svetu misu, a svoje ushlićenje nije mogao sakriti ni mjesni župnik kojemu je zaiskrila i suza u oku,  i koji se je sa svojim vjernicima nakon svete mise uputio do doma gdje je započeo koncert uz poznate pjesme Ružo crvena, Ljepa li si, Ima jeda stina...

Odavno nisam vidio toliko Slavonaca i naravno Slavonki da iz svega glasa pjevaju sa klapom sveti Juraj i to Dalmatinsk klapski repertoar. Na kraju poslje više vraćanja na binu svi skupa su zapjevali premjerno izvedbu pjesme od našeg poznatoga pjevača Marka Perkovića Thompsona Moj dida i ja, koju je klapa obradila.

Dojam sa sinoćnjeg koncerta je više nego pozitivan i  osjetio se spoj Slavonije i Dalmacije. U publici je bilo svih uzrasta, od onih najmlađih do baka i djedova koji su zagazili u duboku starost.

Na koncertu su bili branitelji iz Imotskog, Zagorja, Rijeke, Gorskoga kotara, kao i dragi nam branitelji iz Bosne i Hercegivine.

Jedno veliko hvala svima počeši od organizatora do posjetitelja gostiju i prijatelja, a posebno klapi Hrvatske ratne mornarice sveti Juraj, ministru obrane i načelniku stožera koji su dali svoju suglasnost za gostovanje klape u gradu Pakracu.

Vidimo se danas u Okučanima na proslavi veličanstvene akcije.

Tekst i foto by:Ivica Lozina.