Nino Raspudić: ‘Kako me policija ispitala i osumnjičila za bacanje izmeta na Antu Tomića’ samo je šaljivi dodatak

Nino Raspudić, Nino Raspudić, Božić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, prosvjedi, Nino Raspudić, prosvjedi, Nino Raspudić, BIH, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Ante Tomić, Nino Raspudić, javna tribina, SDP, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Hrvati u BIH, Nino Raspudić, Hrvati, Hrvatska, hrvatska EU, hrvatsko pitanje u BiH, Beč, Nino Raspudić, kratki espreso, knjiga, Nino Raspudić, Nino Raspudić, Stolac, Nino Raspudić, antifašisti, Nino Raspudić, Aleksandar Stanković, Nino Raspudić
Omiljeni mu je komentar na kolumnu da djeluje razbuđujuće, u skladu s nazivom "Kratki espresso". Počeo je pisati neposredno nakon završetka studija, a temu uvijek izvuče, kaže, iz rasprave s kolegama na fakultetu ili, primjerice, opuštenog razgovora sa susjedima u kvartovskom parku.

Kolumnistička zvijezda

Večernji list objavio je knjigu kolumni Nine Raspudića, profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon pet godina pisanja u Večernjaku. Knjigu "144 plus jedan kratki espresso" danas su, uz Raspudića, u prepunom muzeju Mimara predstavili Dražen Klarić, direktor sadržaja Večernjeg lista, Zdravko Milinović, urednik knjige i izvršni urednik Večernjeg lista, leksikolog Bruno Kragić te profesorica na veleučilištu VERN Ozana Ramljak. "Kako me policija ispitala i osumnjičila za bacanje izmeta na Antu Tomića" kolumna je koja je u knjizi dobila titulu "plus jedan", odnosno dodatak kojim je Raspudić službeno otvorio promociju.

- Ta je kolumna specifičnog i šaljivog sadržaja pa je zbog toga stavljena kao dodatak. Zahvaljujem ponajprije Večernjem listu koji je odlučio izdati ovu knjigu, svojim bližnjima i kolegama, ali i glavnim likovima mojih kolumni jer bez njih ovoga ne bi ni bilo - poručio je Nino Raspudić okupljenima te dodao kako je pisanje kolumne počelo spontano pa nije očekivao da će imati ovakav rezultat.

Dražen Klarić nazvao ga je kolumnističkom zvijezdom Večernjeg lista.

- Kolumna je zahtjevna novinska forma. Nino je od nas dobio podršku i slobodu pisanja, što je rezultiralo odličnom suradnjom - istaknuo je Klarić.

Veliki odaziv

- On je glas konzervativne hrvatske javnosti i majstor razotkrivanja tuđih logističkih pogrešaka. Ima bujnu retoriku, ali je čovjek s mjerom - kazao je leksikolog Bruno Kragić.

Promociju nisu propustili ni poznati, poput Drage Prgometa, zamjenika predsjednika HDZ-a, europarlamentarca Davora Stiera, redatelja Jakova Sedlara, glumca Slavena Knezovića i drugih. Više od pola sata trajalo je samo potpisivanje knjige koja se mogla kupiti za 40 kuna.

- Prezadovoljan sam odazivom, nisam očekivao punu dvoranu s obzirom na to da su počeli godišnji odmori. To mi je veliko zadovoljstvo i potvrda da je sve ovo vrijedilo - zaključio je Nino Raspudić.

Vecernji list