Napokon ukidanje pretplate 'Radmanvizije' (HRT-u)?

hrt
Godinama građani, brojni aktivisti, pojedini političari, neki novinari, pokušavaju pronaći način kako izbjeći plaćanje RTV pristojbe, odnosno harača, Hrvatskoj televiziji, zadatak je to koji nije jednostavan, naime, ima u pripremi svoje trupe, točnije inkvizitore, koje proganjaju neplatiše.
Drugim riječima, Hrvatska televizija godinama pljačka hrvatske građane, naravno, legalno, ukoliko nemate ili ne želite platiti, sasvim svejedno, loše vam se piše, postoji mogućnost da vam uljez poput Marijana Hanžekovića zakuca na vrata i da vas ovrši, pa čak i ako imate 13 godina.

Činjenica je da hrvatska sirotinja, dakle, oni koji nemaju gotovo ništa, osim golog života, mora plaćati televiziju na kojoj rade bivši komunisti poput glavnog ravnatelja, Gorana Radmanam, ili, primitivce kao što je to Stipe Alfier, koga se sjećamo po divljačkoj poruci 'razjebimo HDZ'. Treba li nam veći razlog da se nastavimo boriti protiv financiranja takvih primitivaca koji žive isključivo na grbači građana?

Kad s jedne strane imate sirotinju koja ima primanja od nekoliko stotina kuna i kad s druge strane imate glavnog ravnatelja tzv. javne televizije s plaćom od 42 000 kuna, kakvu vi državu imate? Tko vlada takvom državom, i koja je uloga sirotinje u takvoj državi? Ne samo da se radi o moralnom zločinu, to je zapravo klasičan legalni genocid nad hrvatskim građanima. Tko normalan može natjerati siromaha koji ima primanja od 700 kuna mjesečno da financira tajkuna koji živi poput parazita s plaćom od 40 000 kuna? Takva država, takva televizija, gotovo da ne zaslužuje postojati, barem dok se država moralno ne uredi tako da sirotinja ne mora financirati parazite i da sirotinja ne mora na svojoj grbači nositi ideologe koji se lažno predstavljaju kao novinari.

Na HTV-u ih je bezbroj.

Zašto bismo financirali Maju Sever, zašto bismo financirali Stipu Alfiera, zašto bismo financirali Tatjanu Munižabu, tek diplomiranu Danielu Trbović, koja je inače poznata po tome da je maloljetnog sina vodila u kino na film s pornografskom tematikom...? Kako se boriti protiv toga ako zakon ne štiti sirotinju koje je u Hrvatskoj preko 70 posto, kako se boriti protiv legalne pljačke ako je takav legalan oblik pljačke osmislila hrvatska država?

Većini se gadi financirati kukavice poput Alfiera kojise pred svojim novinarima usuđuje divljati kako bi se dodvorio partiji, nije to jedina svinjarija Alfiera, sjetimo uvreda na račun građana koji su podržali referendum o braku, odnosno, koji su glasovali da se brak zaštiti Ustavom kao zajednica muškarca i žene. Ako već moraju financirati politički lopovluk, legalnu pljačku kojom se spašavalo neke medijske kuće, tiskovine bliske režimu, ako građani moraju financirati nesposobne i korumpirane političare, zašto moraju, uza sve to, financirati primitivce?