Na veličanstvenom Saboru HSP AS u Zadru prof. Ivan Tepeš izabran za predsjednika

hsp as
Za predsjednika je izabran mladi povijesničar iz Zagreba, prof. Ivan Tepeš, za zamjenika je izabran zadarski dožupan Rudolf Dvorski, Glavni tajnik je ostao Pero Ćorić, za političkog tajnika je izabran predsjednik Skupštine Karlovačke županije Željko Bokulić, a za međunarodnog tajnika je izabran mladi i uspješni gospodarstvenik iz Munchena Đuro Božanović dipl. ing.

Ovom povijesnom trenutku za pravašku scenu sudjelovali su najviši predstavnici svih partnera iz Domoljubne koalicijie te strateški partner HČSP čije je brojno izaslanstvo predvodio predsjednik Josip Miljak. U vatrenoj atmosferi prepunog zadarskog kazališta svoj motivacijski govor kao kandidatkinja HSP AS za predsjednicu RH održala je Kolinda Grabar Kitarović. Ivan Musa predsjednik HDKU BiH pozdravio je Sabor HSP AS u ime Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i predsjednika HDZ BiH prof. dr. sc. Dragana Čovića.

Otvarajući Izvanredni sabor HSP AS Glavni tajnik Pero Ćorić rekao je: „Zmijolika komunistička zvijer je još živa, a njezina glava je Ivo Josipović. Moramo sve učiniti da ih maknemo s vlasti u bilo kojem obliku. Zoran Milanović je politički mrtav, zombi, samo mu to još jasno."

Novoizabrani zamjenik predsjednika Rudolf Dvorski poručio je: „HSP AS je spreman preuzeti odgovnorst, zasukati rukave i početi raditi zajedno sa svojim narodom. S njim ćemo prolaziti kroz dobre ali i loše dane. Nećemo se skrivati niti tražiti krivce u drugima nego ćemo igrati otvorenih karata, kritizirati sami sebe i tražiti načine da budemo bolji jer jedino na takav način Hrvatska će imati bolju budućnost."

"Ne želimo rat sa Srbijom, mi samo želimo da nam daju ono što je naše, otežat ćemo im ulazak u EU jer na to imamo pravo. I to sve dok nam ne kažu gdje je i zadnji branitelj i civil, kada nam vrate opljačkano kulturno blago i kada nam daju minske karte" - poručio je u svom govoru predsjednik HSP AS prof. Ivan Tapeš.