FOTO  Ljubo Bešlić na svečanosti obilježavanja Dana grada Vukovara

Ljubo Bešlić, Vukovar

Dan grada Vukovara i njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova započelo je odavanjem počasti poginulim i nestalim žrtvama iz Domovinskog rata na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata nakon čega je služena sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova.

Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je sugrađanima Dan grada. „Nadam se da ćemo i dalje nastaviti s kvalitetnom suradnjom kakvu smo imali i do sada. Pozivam naše sugrađane da svojim idejama doprinesu bržem razvoju grada i njegovom ljepšem izgledu te da zajedno krenemo graditi jedan bolji Vukovar", rekao je gradonačelnik.
Središnji dio obilježavanja Dana grada Vukovara bila je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara održana u Hrvatskom domu na kojoj su prisustvovali mnogi uvaženi gosti, direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova, vukovarski gospodarstvenici, predstavnici gradova prijatelja i mnogi drugi. Počasnim građaninom grada Vukovara proglašen je Mile Dedaković koja mu je dodijeljena za zasluge u obrani Vukovara u Domovinskome ratu u vrijeme obnašanja dužnosti zapovjednika obrane. Nagrade za životno djelo dobili su posthumno Marko Babić za doprinos u Domovinskome ratu te umirovljenik Ivan Gotal za doprinos razvoju nogometa u Vukovaru.

U ime svih dobitnika zahvalio je Mile Dedaković rekavši kako je velika čast dobiti priznanje Grada Vukovara u kome ima puno ljudi koji su zaslužili ta priznanja. Poručio je Vukovarcima da je najvažnije iz sebe izbaciti mržnju jer ona je najjača emocija koja uništava čovjeka.