HSP AS poziva HDZ na poštivanje EU institucija i volje birača

HSP AS H
Na to nas tjeraju zakonski rokovi ali i naša obveza da budemo transparentni prema hrvatskoj javnosti. Slijedom navedenog nakon izbora novog pomlađenog vodstva HSP AS na dnevni red stavljena je i ova točka.

Telefonsku sjednicu sazvao je predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec., a istu je vodio sukladno statutu stranke glavni tajnik Pero Ćorić. Donesena je sljedeća odluka da završne razgovore o tome tko će temeljem zamjenskog zastupnika sa naše koalicijske liste u EU parlamentu provoditi dogovorenu politiku i zaštitu nacionalnih interesa trebaju donijeti oni koji su taj mandat i osvojili. To su potpisnici važećeg sporazuma gdje su definirana mjesta stranačkih kandidata, a ne imena, HDZ i HSP AS.

Svako zaobilaženje navedenog smatrat ćemo političkom ucjenom ili trgovinom, što će akteri takvog politikantskog čina morati pojasniti široj hrvatskoj javnosti. Politička vjerodostojnost i politička kultura nam nalažu da eventualnu takvu zlouporabu osudimo i zatražimo zaštitu od nadležnih EU pravosudnih institucija. Očekujemo poziv na dogovor gdje ćemo svakako iznjedriti odluku temeljem koje ćemo ispoštivati volju birača.