HASANBEGOVIĆ: Pupovac predstavnik Srba ili hrvatske ljevice?

Zlatko Hasanbegović, Ministar kulture, Zlatko Hasanbegović, milorad pupovac, Zlatko Hasanbegović, milorad pupovac, Zlatko Hasanbegović, Zlatko Hasanbegović, Ljubuški, Zlatko Hasanbegović, bruna esih
... izjavio je tehnički minstar kulture Hrvatske Zlatko Hasanbegović u intevjuu za Večernji list.

Na pitanje kako se osjeća kada ga Milorad Pupovac apostrofira kao čovjeka koji nije podoban da bude član Vlade, Hasanbegović kaže da je riječ o "dvostrukim standardima".

"Ovdje u suštini imamo problem političke podvojenosti u kojoj se ne zna kada je Milorad Pupovac legitimni srpski politički prvak, a kada je neka vrsta neformalnoga ideologa hrvatske ljevice ili ukupnog arbitra hrvatske politike" izjavio je Hasanbegović.

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović, koji se u dijelu hrvatske javnosti smatra sivom eminencijom HDZ-a, poručio je prošlog tjedna da će nova vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem imati saborsku većinu sa ili bez tri srpska mandata.

Tako je Hasanbegović odgovorio potpredsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu, koji je prije tri dana rekao da je ta srpska stranka spremna podržati Plenkovićevu vladu, ali ne i onu u kojoj bi bio do sada mnogo osporavani ministar Hasanbegović.

"Iza vlade Andreja Plenkovića stajat će saborska većina sa ili bez tri mandata gospodina Pupovca", rekao je Hasanbegović.

On se, međutim, nije izjasnio vidi li sebe u fotelji ministra u vladi u kojoj bi eventualno sjedio Pupovac.

"Ne bih o tome govorio, zaista mi to još nije poznato, to će se na vrijeme znati. Ovaj sporazum Mosta i HDZ-a ima dovoljno mandata, ali svi zastupnici nacionalnih manjina pozvani su na suradnju.

Nisam siguran koji su to uvjeti koje Pupovac postavlja, ali siguran sam da on definitivno ne može kadrovati buduću hrvatsku vladu", rekao je Hasanbegović