Grabar-Kitarović predstavnicama državnog vrha održala lekciju iz domoljublja

Kolinda Grabar Kitarović, Vesna Pusić, Milanka Opačić, sabor, domoljublje, veleposlanica, veleposlanstvo, veleposlanik, veleposlanik Republike Hrvatske u Beču, ministarstvo vanjskih poslova , Nizozemska, mr. sci. Vesela Mrđen Korać
Prvi službeni susret novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić dogodio se jučer u Hrvatskom saboru, u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.
Prigodnom programu odazvala se i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, te mnogi drugi istaknuti članovi političkog i vjerskog života u Hrvatskoj. Novoizabrana predsjednica srdačno se pozdravila s uzvanicima i program popratila sjedeći između dvije čelnice Vlade s kojima će narednih mjeseci surađivati u kohabitaciji.

Kolinda je u sabornici figurirala kao pravo osvježenje - svojom pojavom, ali i držanjem. Zasjenila je sve prisutne svojom gestom pri izvođenju hrvatske himne Lijepe naše. Himnu je, naime, odslušala s desnom rukom na srcu.

Prizor je to koji dugo nismo vidjeli među redovima državnih čelnika.

Na taj je način Grabar-Kitarović predstavnicama državnog vrha održala lekciju iz domoljublja već pri prvom susretu.