FOTO  General u miru Damir Krstičević

damir krstičević, Ministar obrane RH, damir krstičević, 4. gardijska brigada, damir krstičević, damir krstičević, MORH, 4 gardijska, damir krstičević, MORH, hv, damir krstičević, MORH

...pokojnom vrhovnom zapovjedniku i prvom predsjedniku  republike Hrvatske Franji Tuđmanu. Pristupa u zbor narodne garde 4. brigade u izvidnički vod,  poslije satnija sa kojom vrši dubinska izviđanja i nakon nekoga vremena postaje i zapovjednik Izvidničkoga voda sa kojim prolazi ratišta od Zadra preko Dubrovnika...

Nakon nekoga vremena postaje zapovjednik 4. bojne 4.gardijske brigade i nastavja svoj časni rad i zapovjedanje. Pisati o generalu u miru Damiru Krstičeviću i njegovim zaslugama u obranbenom domovinskom ratu je suvišno sve se može svesti u jedno:

Bio je častan, pošten i poštivao je ženevsku konvenciju, pravo ratovanja i zapovjedanja. Štitio je civile i neprijateljske vojnike i nije dozvoljavao nečasne radnje ubojstva i paleži.

Uzor mu je bio pokojni general Andrija Matijaš koga je iznimno cjenio i volio. Kao što je napisao reporter Nove tv Andrija Jarak kada neki nisu smjeli ni daljinskim upravjačem otići na prvu crtu obrane Lijepe naše Hrvatske Damir je hrabro stajao na braniku domovine i davao cijeloga sebe.

Pitam se koji je sljedeći branitelj, dočasnik ili časnik na listi za odstrijel? Ima nas dosta što smo časno branili i obranili Lijepu našu domovinu. Koji su to lijevo orjentirani časnici koji se kriju iza lažnih imena i iznose laži o nama Hrvatskim braniteljim?

Oštro osuđujem napade na našega Damira i čvrsto stojim uz njega kao i 1991.godine. Zajedno i ratu zajedno u miru.

Izvidnik odlikaš:Ivica Lozina