Dash 8-Q400 preventivno se vratio u Čilipe

Dash 8Q-400 , zrakoplov, Croatia Airlines, Dash 8Q-400 , Croatia Airllines
Zrakoplov nacionalne kompanije Croatia Airlines na letu OU300 iz Zagreba (ZAG) preko Dubrovnika (DBV) za Atenu (ATH) nedugo nakon polijetanja sa DBV, a po ulasku u zračni prostor Crne Gore, okrenuo se i vratio na DBV, javlja Avio Radar.

Zrakoplov je vraćen na DBV zbog poremećaja na sustavu za regulaciju tlaka u putničkoj kabini, a Croatia Airlines je poslala i priopćenje koje je Avio Radar prenio u cijelosti:
'Danas oko 16 sati zrakoplov Croatia Airllinesa Dash 8-Q400, na letu OU300 iz Dubrovnika prema Ateni, ubrzo nakon polijetanja iz dubrovačke zračne luke preventivno je vraćen u Dubrovnik, zbog poremećaja na sustavu za regulaciju tlaka u putničkoj kabini. U skladu s preporukama proizvođača za takve situacije te prema propisanim standardnim i sigurnosnim procedurama Croatia Airlinesa, kapetan zrakoplova donio je odluku o preventivnom slijetanju u najbližu zračnu luku, odnosno o povratku u ZL Dubrovnik kako bi zrakoplov pregledali tehnički stručnjaci Croatia Airlinesa. Zrakoplov u kojem je bilo 52 putnika sigurno je i bez poteškoća sletio u dubrovačku zračnu luku, tako da sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugožena.

Trenutno je u tijeku tehnički pregled zrakoplova, a nakon toga se očekuje ponovno uključenje zrakoplova u redoviti promet. Ispričavamo se putnicima zbog eventualnih neugodnosti, koje bi mogli imati zbog kašnjenja u dolasku u Atenu', odgovoreno je Avio Radaru na upit.