Cijela Makarska u šoku: Žena koju je bura bacila bori se za život

Makarska, bura, nesreća, Dalmacija, bura, snijeg, Hrvatska, bura, Dalmacija, Snažno nevrijeme, nevrijeme, kiša, bura, nevrijeme, Dalmacija, brač, bura, odsječen
Podsjetimo u makarskom hotelu održavala se predstava makarskog društva Zlatousti. Nakon završetka, publika je krenula prema izlaznim vratima. Kada je među njima 69-godišnja Bistra Spasov zakoračila prema vani, zahvatio ju je snažan nalet bure i bacio je.

Jako teške ozljede, na respiratoru je

Kako doznaje Slobodna Dalmacija iz KBC-a Split, žena je od pada zadobila teške ozljede glave, odnosno krvarenje u mozgu, hematom na jetri koji je zasigurno posljedica udarca, uzrokovanog padom, a ima i slomljene kosti lica, te djelomično polomljen sedmi vratni kralježak. Također je zadobila i prijelome prsne i lumbalne kralježnice, te je zbog težine ozljeda sedirana (stavljena u umjetnu komu), kako ne bi trpjela velike bolove, a priključena je i na respirator.

Ako CT pokaže pogoršanje zdravstvenog stanja u mozgu, operacija će biti neizbježna, a ako stanje bude isto ili poboljšano, prići će se stacionarnom liječenju.

Nije prvi slučaj

Priča o stradavanju od bure pronijela se u ponedjeljak ujutro gradom. Stradala žena je makarska učiteljica u mirovini, pa je dosta ljudi poznaje. Osim toga nije to prvi slučaj da orkanska bura baca ljude, lomeći im ruke, noge, ključne kosti, ali, na žalost, i kralježnicu. Svi se prisjećaju i stravičnog smrtnog slučaja iz prosinca 1992. godine. Ispred upravne zgrade grada, na samoj rivi, jedna od sličnih bura orkanske snage zakovitlala je mladu ženu, koja je pri padu udarila u kameni rub povišenog đardina. Udarac u glavu bio je, na žalost, smrtonosan.