Biskup Komarica uručio zahvalnicu predstojnici Krstičević

Daria Krstičević, biskup komarica
...biskupom banjalučkim i predsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Biskup Komarica je uručio predstojnici Krstičević zahvalnicu za velikodušnu potporu radu i uspješnom razvoju Opće gimnazije KŠC BL. Ivan Merz iz Banja Luke, koja ove godine proslavlja 10 obljetnicu uspješnog rada i djelovanja. „Ono što ovu školu prije svega krasi, a što je i primarno kada o njoj govorimo, jest kvalitetno obrazovanje. To postižemo i zahvaljujući potpori Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske„ - istaknuo je biskup Komarica. Opća gimnazija Katoličkog školskog centra u Banjoj Luci osnovana je 2005. godine. Osnivač je Banjolučka biskupija. Danas škola broji 249 učenika raspoređenih u devet odjela.

Na sastanku se razgovaralo i o problemima i poteškoćama s kojima se susreću Hrvati povratnici i Hrvati koji se žele vratiti na svoja ognjišta u BiH, posebice u Republiku Srpsku.

Predstojnica Krstičević je još jedanput zahvalila biskupu Komaricu na njegovom aktivnom angažmanu i naporima koje čini u cilju povratka, ostanka i opstanka Hrvata u Republici Srpskoj. Istaknula je snažnu opredijeljenost Republike Hrvatske da pomaže Hrvate u BiH, napose povratnike u tu zemlju. To je strateški interes Republike Hrvatske - naglasila je predstojnica Krstičević i dodala kako će Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti davati snažnu potporu svim nastojanjima koji vode ka poboljšanju položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.