Kod Tomislavgrada se gradi najveći vjetropark u BiH

vjetroelektrane, direktor MiD-a, Kristijan Cvjetović, Tvornica »Motori i dizalice, 3. maj, Omegainvest, Slovenija, Janez Pretnar, vjetroelektrana, mesihovina, Simens, tvrtka Siemens , korupcija, pranje novca, VE Ivovik, Vlada HBŽ, Ministarstvo gospodarstva HBŽ, gradnja vjetroparka, vjetropark, Tomislavgrad, vjetroelektrane, vjetroelektrana, vjetropark, Gornji Brišnik, Tomislavgrad, mesihovina, gradnja vjetroparka, Podveležje, početak, početak izgradnje, vjetroelektrane, Široka draga, Livno, vjetroelektrane, vjetropark, vjetroelektrana, vjetropotencijali, eksploatacija vjetra, investicije, Njemačka, vjetroelektrana
Kako piše hrvatski poslovni tjednik Lider, vjetropark bi se gradio pored Tomislavgrada, a s gradnjom bi se trebalo započeti iduće godine.

Grupacija DIV, koja se većinom bavi brodogradnjom te proizvodnjom vijaka, radila bi stupove vjetroelektrana, a za druge dijelove bili bi zaduženi partneri s kojima još nisu potpisani ugovori.

Kako piše hrvatski poslovni tjednik, plan DIV grupacije je da se na tržištu pozicionira i kao proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora te energije iz višegeneracijskih postrojenja (električna, toplinska, rashladna) na zemni plin.

Plan Grupe je do 2017. godine u Hrvatskoj i zemljama u regiji instalirati vjetroparkove ukupnog kapaciteta od 400 MW do 600 MW, s tendencijom povećanja ulaganja u proširenje postojećih lokacija te novih kapaciteta na onshore i offshore lokacijama.

DIV grupacija u vlasništvu je tvornice vijaka u Samoboru i Kninu te brodogradilišta Brodosplit u Splitu, a ima i proizvodne pogone u Srbiji, kao i predstavništva u zemljama EU te Bosni i Hercegovini.

Fena