ŽEPČE OBAVIJENO TUGOM Poginuli Oliver, Nevena i Monika bili su uzorni mladi ljudi

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
registarskih oznaka E70-M-070, a kojim su se nalazili Oliver H. rođen 1997. godine iz Tatarbudžaka, općina Žepče, Monika A. rođena 1997. godine i Nevena M. rođena 1996. godine iz mjesta Orahovica, također općina Žepče dogodila se jučer u 20.25 sati u mjestu Goliješnica na putu M-17.

Sve troje su smrtno stradali.

U vozilu toyota land cruiser registarskih oznaka G-S235-AV, R. Austrija, nalazili su se Enisa B., Bisera B. i Ermin B. Oni su zadobili teže tjelesne ozljede i prebačeni su u bolnicu u Zenici.

Do nesreće je najvjerojatnije došlo usljed neprilagođenja brzine uvjetima vožnje na ovom dijelu magistralnog puta, gdje se često događaju teške prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Sinoćnji sudar vozila bio je izravan i strahovito težak.

Odmah nakon dojave na mjesto teške nesreće pristigle su dežurne ekipe hitne medicinske pomoći, pripadnici vatrogasne jedinice i policije. Tri teško ozlijeđene osobe iz vozila Toyota Land Cruiser su prebačene na Odjel urgentne medicine Županijske bolnice Zenica, gdje im je ukazana pomoć. Za sada ne raspolažemo informacijama o stupnju njihovih ozljeda, koje su prema prvoj službenoj informaciji, priopćenoj agenciji Fena teže prirode i nisu životno ugroženi.

Na mjestu nesreće specijalizirani tim pripadnika vatrogasne jedinice je izvlačio poginule osobe iz vozila, jer su vozila uništena i deformirani dijelovi vozila priklještili su nastradale putnike.

Pripadnici policije MUP-a ZDŽ osigurali su mjesto nesreće, a promet na magistralnom putu M-17 je bio u prekidu i vozila su se usmjeravala na zaobilazne lokalne puteve.

Uviđajne radnje na mjestu nesreće obavila je dežurna ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDŽ na čelu s dežurnom županijskom tužiteljicom ZDŽ Adisom Kadušić.

Ozlijeđeni Enisa Bekto i sin

Među ozlijeđenim osobama teške prometne nesreće su Enisa Bekto, generalna direktorica tvrtke Bekto Precisa i njezin maloljetni sin. Ozlijeđeni su smješteni na Odjel intenzivne njege i njihov oporavak ide po planiranom tijeku.

Dežurni liječnik Urgentnog bloka zeničke bolnice Kasim Spahić je za Klix.ba kazao kako su dvije osobe iz sinoćnje nesreće Enisa Bekto (43) i njezin sin (11), smješteni na Odjel intenzivne njege, dok je treća osoba Bisera B. (49) zadobila prijelom obje natkoljenice.

"Na Urgentni blok dovezene su tri osobe, dvije žene i dječak od 11 godina. Po prijemu, kod B. E. i dječaka su konstatirane ozljede trbuha i određeni gubitak krvi, a nakon obrade su prebačeni u kiruršku dvoranu odakle su po završetku smješteni na Odjel intenzivne njege. Trenutno stanje u kojem se nalaze ne može se okarakterizirati kao stabilno, ali ide planiranim tijekom oporavka uz aparate za disanje", kazao je Spahić.

Tko su poginuli

U nesreći su stradali dvadesetogodišnjaci Oliver Hrkać, Monika Antolović i Nevena Mijić, o kojima njihovi prijatelji imaju samo riječi hvale. Njihov rani odlazak sve je šokirao, a Žepče je preplavila tišina.

Tri prekinute mladosti, najbolji prijatelji, bili su na pragu života i uzor u društvu. Kako je za Klix.ba rekao jedan od njihovih profesora u Srednjoj mješovitoj školi u Žepču, koju su tragično nastradali pohađali i uspješno završili prošle godine, riječ je o uzornim i vrijednim učenicima.

"Bili su odlikaši, veseli i puni života, kao i većina njihove generacije. Sjećam se da je Nevena bila aktivna i izvan škole, kao članica Crvenog križa. Ova tragedija potresla je cijelo Žepče, i ta tuga nikako se ne može opisati", rekao je jedan od njihovih profesora.

Oliver Hrkać iz Tatarbudžaka 29. siječnja napunio je 19 godina. U društvu je, prema riječima prijatelja, uvijek bio pozitivan, onaj koji je svima izmamljivao osmijeh na lice, kada nikome drugom to nije polazilo za rukom. Nakon srednje škole, odlučio je pomagati svome ocu koji je šumar, ali, njegove želje prekinula je sudbina.

O devetnaestogodišnjoj Moniki Antolović iz mjesta Orahovica, nedaleko od Žepča, baš kao i Oliveru, svi imaju samo riječi hvale. Pored školskih obveza, Monika je bila aktivna odbojkašica u Ženskom odbojkaškom klubu "Žepče", a Nevena je završila Srednju mješovitu školu u Žepču, baš kao i Oliver s kojim je bila nerazdvojni prijatelj. Nevena je radila u sportskoj kladionici, volontirala u Crvenom križu, a prema riječima prijatelja, jučer je položila i stručni ispit za njegovatelja, što joj je donijelo mnogo sreće u život dok je nije prekinula sudbina.

Vrijeme posljednjeg pozdrava za Olivera, Moniku i Nevenu još nije poznato, ali iza njih je ostala velika tuga, i prema riječima prijatelja, još mnogo neodsanjanih snova, ispunjenih planova i osmijeha, piše Klix.

Pretpostavlja se da će sutra u Žepču biti proglašen dan žalosti, ali to još uvijek nije potvrđeno./HMS/