Željko Pažin osuđen na godinu zatvora za neovlašteni promet drogama

Pravosuđe
... optuženi Željko Pažin oglašen krivim za kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s produženim kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana.

Sud je optuženom Pažinu kao sporednu kaznu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 KM koju je optuženi dužan platiti u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

Željko Pažin je oglašen krivim što je, kao pripadnik grupe za organizirani kriminal, koja je organizirana s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi vršenjem neovlaštenog međunarodnog prometa opojnih droga, od kraja 2012. godine do kolovoza 2013. godine, zajedno s više drugih njemu poznatih osoba s područja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske vršili nabavku, prijevoz, posredovali u međunarodnoj prodaji i isporuci opojne droge konoplja (marihuana).

Optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Optuženi je obvezan na plaćanje troškova kaznenog postupka o čijoj visini će Sud odluku donijeti naknadno, po pribavljanju potrebnih podataka.

Sud je, takođe, donio rješenje kojim su optuženom Željku Pažinu ukidaju mjere zabrane - mjera zabrane sastajanja s određenim osobama i povremenog javljanja određenom državnom organu, priopćeno je iz Suda BiH.

FENA