Zbog pokušaja ubojstva vođe BBB-a Zagreb strepi od novih sukoba huligana

BBB, obračun, Zagreb, Dinamo, Dinamo, BBB, BBB Dinamo, maksimir, BBB, BBB Dinamo, juve bbb, Dinamo, BBB
...iz Dinama, došlo je u subotu navečer pred Mamićevu kuću na Tuškancu noseći transparent "Naručitelj Mamić i propalica bez časti, kukavička djela zaustaviti nas neće!"

Nakon što su pred Mamićevom kućom ugledali interventnu policiju razišli su se. Mamićevu kuću otad čuva policija.

Premda policija ne želi reći ništa detaljnije o samom pokušaju ubojstva u Dubravi, prema podacima do kojih smo došli, čini se da Miroslava T. i Filipa Š. nije napao samo jedan napadač, nego nekoliko, a jedan od njih zapucao je kroz vjetrobransko staklo kombija i ranio ih.

Napadači su navodno došli u dva automobila.

Prema mišljenju pripadnika antimamićevske struje, ali i policajaca koji rade na tom slučaju, krajnja meta ovog napada nisu trebali biti Miroslav T. i Filip Š., nego jedan od vođa frakcije BBB-a koji žele odlazak Zdravka Mamića iz Dinama, a koji živi u neposrednoj blizini poprišta obračuna.

Riječ je o Danijelu Hrnjaku, neformalnom vođi frakcije koja traži Mamićev odlazak iz Dinama. Miroslav T. i Filip Š. njegovi su prijatelji.

Razlog ovakvog bezobzirnog napada i pokušaja ubojstva mogao bi biti, kako doznajemo, napad na pripadnika tzv. mamićevske frakcije koji se dogodio samo nekoliko sati ranije. Napad, premda se dogodio u užem gradskom centru i jednom od najpoznatijih restorana, policiji nitko nije prijavio.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže policija, skupina od dvadesetak pripadnika antimamićevske struje u subotu je oko 23.30 sati došla u jedan restoran u samom središtu Zagreba prije njegova zatvaranja, pretukli konobara i demolirali dobar dio kuhinje.

Dan poslije, u nedjelju, policijske su snage bile u punoj pripravnosti. Procijenjeno je da bi nogometna utakmica Dinama i Osijeka mogla biti okidač novog sukoba nepomirljivih frakcija.

Do sukoba, zbog izuzetno velikog broja policajaca, nije došlo. Grad strepi od novih navijačkih obračuna.

Povijest raskola BBB-a: ‘Pravi' Dinamovi navijači protiv ‘plaćenika'

Raskol između BBB-a dogodio se u travnju ove godine osnivanjem "BBB Fan kluba" koji se s istočne tribine preselio na sjevernu.

Predstavili su se na derbiju s Rijekom, ali odmah je bilo jasno da ih ostatak BBB-a neće prihvatiti. Prozvali su ih "plaćenicima".

Nova frakcija odmah je sukob podigla na političku razinu optuživši navijače s istoka da ih financira SDP.

Prvi sukob koji je odjeknuo među navijačima bilo je premlaćivanje jednog istaknutog BBB-a s istočne tribine na Borongaju.

To je bio samo uvod u veći sukob koji se dogodio u svibnju.

Tada je došlo do sukoba nekoliko desetaka navijača u kojem se koristilo kamenje i baklje.

Da se sukob sve više zaoštrava vidjelo se u Litvi, gdje je tamošnja policija zaustavila autobus Fan kluba u kojem je pronašla metalne šipke, sjekire, baklje...

Na uviđaj je izašla i antiteroristička jedinica, a upućeni su tvrdili da se "Sjever" spremao na obračun s "Istokom".

jutarnji list