Zbog duga od 100 KM vezali ga i strpali u prtljažnik

dug, otmica, Kiseljak
 Potom ga je njegov rođak D. T. (20) pozvao na piće u Busovaču i tu je, kako je kazao, počela njegova drama.

Dvije opcije

- Sjeli smo u automobil i, umjesto u Busovaču, automobil je usmjerio ka Kreševu. Pitao sam ga zašto ne idemo u Busovaču, ali on je insistirao da idemo dalje. Zatim se zaustavio u jednom šumskom predjelu između Kreševa i Fojnice, a sa zadnjeg sjedišta me zaskočila osoba V. B. (20). Izveli su me iz automobila i prijetili mi smrću.

Dali su mi dvije opcije da izaberem, da me svežu u šumi i ostave da umrem ili da me upucaju. Izabrao sam vezanje za drvo - priča vidno potreseni Valentino Vujica.

Kako kaže, izvadili su španere i skinuli njegov kaiš te mu rekli da odabere drvo za koje će ga svezati, uz prijetnju da će ga pojesti vukovi. Problem je izbio, kako kaže, zbog duga od 100 KM koji je imao prema V. B.

- Posudio sam 100 KM od njega prije nekog vremena. Rekao je da vratim kad mognem. Nedavno me upozorio i rekao sam mu da ću vratiti. Međutim, umjesto toga, doživio sam dramu - kroz suze kaže Valentino.

Upalio se alarm

Nakon određenog vremena Vujici su rekli da je ovo upozorenje i da idu sada do Brnjaka te su ga strpali svezanog u prtljažnik automobila i tako vozali.

- Sjedili su u automobilu i smijali se. U tom trenutku se oglasio alarm na ugostiteljskom objektu pored kojeg su stajali i policija je stala. Sam Bog me spasio. Počeo sam dozivati pomoć i policajci su njih dvojicu istjerali iz automobila, a mene su spasili - ističe Vujica.

Tijekom jučerašnjeg dana nismo mogli dobiti zvaničnu potvrdu iz MUP-a da se zaista radilo o otmici, ali iz izvora bliskim istrazi doznali smo da se ovaj trojac inače redovito druži. Tijekom poslijepodneva Vujici je naglo pozlilo na poslu, zbog čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Nakon zbrinjavanja pušten je na kućno liječenje, piše Dnevni avaz.

Strah me za dijete

- Iskreno, mene je strah za moje dijete. Ja sam samohrana majka i gledam da ih odgojim kako treba i, umjesto da kao takva imam podršku javnosti, mene šikaniraju susjedi i sugrađani. Ja sam do sada prijavljivala napade na moju imovinu, prijetnje i sve to nije imalo odjeka. Nadam se da neće tako biti i s ovim slučajem kidnapiranja - kaže Mira Tuka, Valentinova majka.