Umrla od vrućine? Curica (5) ostala u autu, našli je mrtvu

sunce
...«La Piodella» u Muzzanu u Švicarskoj. Majka ju je samu ostavila u vozilu. Tijekom dana temperatura zraka bila je 33 stupnja Celzija. Pretpostavlja se da je curica umrla od vrućine, piše Blick. Službene potvrde za to još nema. Spasioci su je pokušali oživjeti, no nažalost nisu uspjeli.

Osim djevojčice obitelj ima još, prema pisanjima jednih medija, tri kćeri, dok drugi navode da ima tri sina. I oni su bili u kampu. Automobil je bio parkiran 200 metara od kamp prikolice u kojoj se obitelj odmarala. Otac u trenutku tragedije navodno nije bio s njima. Majci je odmah pružena liječnička pomoć pa ju policija još nije ispitala.
"Učinili su sve da ju spase, ali nažalost bilo je kasno"

- Bio je normalan dan u kampu, svi su bili opušteni, a onda je netko uletio u restoran i počeo panično ispitivati da li je netko liječnik. Nije bilo liječnika ali su u pomoć odmah priskočili ljudi koji su znali dati prvu pomoć. Uskoro je stigla i Hitna pomoć. Učinili su sve kako bi spasili dijete, ali nažalost nisu joj mogli pomoći - ispričali su svjedoci. Obitelj je u tom kampu često provodila praznike.
"Nepošteno je da netko umre u toj dobi"

- Simpatična obitelj. Majku sam vidio jutros. Ljubazno me pozdravila. Vidjeti dijete u takvom stanju je strašno. Cijelu noć nisam spavao. Obitelj je neutješno plakala. Nepošteno je da netko umre u toj dobi - rekao je svjedok. Istragu je pokrenulo državno odvjetništvo.

- Istražujemo zašto je dijete bilo u autu, kako je dugo bilo u vozilu i zašto nije moglo izaći van - kažu u državnom odvjetništvu.

Istraživanja pokazuju da temperature u autu za pola sata budu za 16 stupnjeva više od vanjskih, a za sat vremena čak 26 stupnjeva. Za djecu su temperature više od 46 stupnjeva opasne po život.

24sata.hr