Uhićeni pomagači Sanjina Sefića pri bijegu iz BiH

Sanjin Sefić
Radeći na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju svih okolnosti prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, jučer u poslijepodnevnim satima u 18.30 sati, u ulici Enesa Herića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici uhitili su A.D., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je pomagao Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela.

Daljim operativnim radom, a po naredbi tužitelja Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, u 1.30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, uhićeni su N.S., rođen 1988. godine u Foči i S.S., rođena 1994. godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH.

Prilikom pronalaska navedenih osoba u spomenutoj ulici, u dvorištu obiteljske kuće koju koristi N.S., pronađeno je putničko motorno vozilo marke VW Golf 6, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u nakon prometne nesreće kada su A.D. i S.A., prevezli S.S. na područje općine Rudo, priopćio je MUP Sarajevske županije.

Također, policijski službenici tragaju za S.A., rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem spomenutog krivičnog djela. Policijski službenici MUP-a Sarajevske županije, pod nadzorom Tužiteljstva Sarajevske županije, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela.