Ubojica iz Beograda bila članica "Lokica", najslavnije plesne grupe ex-YU

ubojstvo, Beograd

Poslije ubilačkog pohoda pokušala se ubiti skokom s Brankovog mosta, ali su je ribari izvukli živu iz vode nizvodno kod Pančevačkog mosta.

Sumnja se da je razlog ubojstva tragična smrt Andrije, njihovog sina iz prvog braka koji je prošle godine umro od posljedica konzumiranja droge. Ljubomir Dapčević bio je u srodstvu s komunističkim generalom Pekom Dapčevićem i poznat je kao vlasnik nekoliko kockarnica u Beogradu. Također, su medijima su se pominjale neke njegove veze s osobama iz podzemlja, tako je bio prijatelj pokojnog Minje Bećira - Dilingera.

U prvim policijskim priopćenjima, navedeno je da je u pucnjavi koja se dogodila oko 17.30 sati ispred restorana "Madera" u centru Beograda ubijena djevojka, dok je njezin otac ranjen i potom prebačen vozilom Hitne pomoći u Urgentni centar gdje je u međuvremenu, podlegao. Žena ubojica u njih je ispalila četiri hica iz pištolja, a zatim pobjegla.


 


Očevici kažu i da je ubojica prije pucnjave sjedila u njihovom društvu i poslije izlaska zapucala, a zatim pobjegla u nepoznatom pravcu.

- Strašno.... bila sam u autobusu kad se to dogodilo....autobus je stao na semaforu kod "Madere", u tom trenutku iz restorana je istrčao muskarac, cula sam 3 pucnja, vidjela sam samo da je osoba koja je stajala na ćošku pala k'o pokošena...jezivo...autobus je krenuo i vidjeli smo devojku kako leži u lokvi krvi...užasna slika - ispričala je jedna žena koja je bila očlevidac događaja.

Inače, Ljiljana Mitić bila je najlepša 'Lokica' u plesnoj grupi Lokice Stefanović, koja je kasnih sedamdesetih i poečtkom osamdesetih stekla slavu posebno prateći nastupe Zdravka Čolića. Stariji Beogradađani sjećaju se da je "pola Beograda" bilo je zaljubljeno u nju. Udala se još u gimnaziji za Ljubu Dapčevića. No, razveli su se nekon svega nekoliko godina braka, još 1982. godine. Uslijedile su mučne rasprave oko imovine i svađe s novom Dapčevićevom ženom i njezinom kćerkom.

dnevnik.ba