Trojica iz BiH izdali Hrvatu lažnu koncesiju za hotele u Dubrovniku

Dubrovnik
...u pribavljanju dokumentacije za koncesiju na korištenje Hotela Vis 2 u Dubrovniku i Hotela Vila Aurora u Trstenom, izvijestila je u utorak Federalna televizija (FTV).
Trojica optuženih M.B. (1961), A.M. (1988) i I.Ć. (1949) se terete da su u vremenu od sredine 2008. pa do travnja 2009. sačinili lažni ugovor o dodjeli koncesije te ga ovjerili krivotvorenim pečatom Povjerenstva za koncesije BiH, krivotvorili potpis predsjedavajućeg povjerenstva, te sačinili lažni akt ministarstva financija i riznice BiH, kao i lažnu uplatnicu za plaćanje koncesijske naknade.

Optuženi su održali više sastanaka u Dubrovniku i Sarajevu s turističkim radnikom iz Hrvatske (B.T.) kako bi mu kao poduzetnici iz BiH, za proviziju, pomogli u postupku stjecanja prava na koncesiju na korištenje Hotela Vis 2 u Dubrovniku i Hotela Vila Aurora u Trstenom.

Optuženi su krivotvorene dokumente dostavili B. T. u Hrvatskoj, dovodeći ga u zabludu da je ugovor legalan.

Oštećeni je u zabludi da je dobio pravo na korištenje nekretnina uz naknadu na vrijeme od najmanje 50 godina, s mogućnošću produženja na još 40 godina, potpisao ugovor o posjedovanju.

Na osnovi tog ugovora, smatrajući da ispunjava svoje obaveze, oštećeni državljanin Hrvatske je optuženima isplatio ukupno 320.000 eura.

Tužiteljstvo sarajevske županije je predložilo da se od optuženih oduzme imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela.