Tragedija u krugu tvornice za proizvodnju biodizela

crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rađanje, porođaj, bolnica, crna kronika, crna kronika, Posušje, pokušaj samoubojstva, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, drežnica, prometna nesreća, Mostar, hitna pomoć, vrućina, crna kronika, crna kronika, hitna pomoć, Šibenik, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rukometaš, smrt, smrt na terenu, pokušaj samoubojstva, Orašje, crna kronika, braća, Infarkt, italija, prometna nesreća, zadar, pogibija, Beograd, tragedija, crna kronika, Split, petarda, ozljeda, crna kronika, telefon, perverznjak, uhićenje, hitna pomoć, Split, tablete, maloljetnice, hitna pomoć, Mostar, rađanje, prometna nesreća, Mostar, Grabovica, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Stolac, radnik, pogibija, stojan vrlić, mrtvac, Ilići, navijač, Hrvatska, frankfurt, pogibija, beba, smrt, šok, temperatura, sanski most, dječak, pogibija, prometna nesreća, Polog, prometna nesreća, Banja luka, crna kronika, em
Jedan je radnik poginuo, a drugi je ozlijeđen i zbrinut u bolnici nakon nesreće koja se danas poslijepodne dogodila u krugu tvornice za proizvodnju biodizela MEBUu u Netretiću kod Karlovca.

Okolnosti stradavanja još nisu poznate no, kako javlja KAportal, radnici su oko 17 sati išli provjeravati razinu plinova u spremniku.

Neslužbene pretpostavke govore kako je u tom trenutku došlo do trovanja uslijed kojeg je jedan radnik u dobi 35 godina ostao bez svijesti, dok je njegov kolega 27-godišnjak smrtno stradao. Smrtno stradali radnik je, kako doznajemo, ušao u spremnik ulja i na mjestu preminuo, dok je preživjeli radnik stajao pored ulaza i pao u nesvijest, nakon čega se probudio u kolima hitne pomoći.

Na mjestu tragedije traje očevid, a tamo je i županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.

MEBU je tvrtka čiji su osnivači i rukovodeći ljudi, sudeći po podacima iz Sudskog registra, dobrim dijelom iz riječke regije. Tako je dvoje od četvero osnivača, odnosno članova tog trgovačkog društva, iz Rijeke, a i troje od petero članova Nadzornog odbora je s riječkog područja, na čelu s Damirom Mandekićem iz Lovrana, predsjednikom NO. Direktor tvrtke je Aleksandar Lončar iz Rijeke.

- Nažalost, istina je da se dogodila tragedija. Po prvim informacijama, jedan radnik je izgubio život, a drugi je ozlijeđen - potvrdio nam je danas Milan Bukvić, voditelj prodaje u tvrtki MEBU, koji je i sam sinoć s kolegama bio na mjestu događaja, dok su istražitelji obavljali očevid.

- Ne znamo još uzroke tragedije, čekamo da očevidna ekipa obavi svoj posao - kazao nam je u telefonskom razgovoru Bukvić.

I mi čekamo informacije o tome što se zapravo dogodilo. Odmah smo obaviješteni o tragičnom slučaju, ali ne znamo još detalje. Još se utvrđuju okolnosti, tako da je preuranjeno da išta još kažemo o tome - kazala nam je Svetlana Lončar, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora tvrtke.

Slučaj iz Netretića podsjetio je na tragediju otprije četiri godine u pogonima zagrebačke "Zvijezde" kad su dvojica radnika riječkog poduzeća Rijekatank stradala od trovanja prilikom čišćenja septičkih jama u krugu tvornice. Za ovaj događaj upravo je u tijeku suđenje odgovornima.

Hina