Terorizam, igra riječi ili nešto treće?

tunel salakovac
Drugo, bilo gdje u svijetu da se ruka podigne na generala državne vojske bio bi terorizam a kamoli da se baci eksploziv.

Treće, bio je dan žalosti tj. dan na koji je zabranjeno prevoženje bilo kakvih pirotehničkih i sl. sredstava. To je sasvim dovoljno da se počinitelji debelo kazne i nauče pameti za sva vremena. Uostalom, zamislite se svi vi, ako se radi o slučajnosti, kako biste se osjećali da pred vaše vozilo ovako netko nešto baci na magistralnom putu gdje je ograničenje oko 80 u vožnji a kamoli u tunelu ? Znači opravdavat ćemo ovo jer tobože nije terorizam i nije nitko stradao a pitao bih vas da je vama ili nekome vašem puklo pod nogama bi li uopće kontrolu nad vozilom znali zadržati a da ne spominjem posljedice!

Da ironija bude veća, pirotehničko sredstvo je bacio Zlatko Humo, uposlenik Obavještajno - sigurnosne agencije u BiH sin Esada Hume, bivšeg ministra u Vladi HNŽ - e, u tunelu Salakovac koje je eksplodiralo ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog stožera OS BiH, general Anto Jelač.

Ako se malo vratimo unatrag i sjetimo oružanog napada na policijsku postaju Zvornik, koji je imao za posljedicu smrt policajca i ranjavanje još nekoliko njih, zanima me kvalifikacija djela u Zakonu - terorizam i pucanj u BiH ili nešto treće ?

Ubojstvo dvojice pripadnika OS BiH , sa čije sahrane se vraćao general Anto Jelač, koju kvalifikaciju ima u Zakonu - terorizam, igra riječi ili nešto treće ?

Nakon svega navedenog, običan građanin ove države može se s velikom dozom zabrinutosti zapitati tko je ta siva eminencije koja je nazvala i riješila problem jer je general Jelač rekao " čuli smo eksploziju, proletjeli kroz gusti dim a naknadno smo ustanovili da na vozilima nema štete ", pa tako da to ne bih nazivao terorizmom a kao posljedica takove konstatacije ni policija nije izišla na teren.

T.N.