Šokantni podaci: U zadnje tri godine tri pripadnika bh. policijskih agencija ubili žene!

muslic
Osuđen na 13 godina

Naime, svi se sjećamo ubojstva od 7. travnja 2012. godine, kada je, također pripadnik Federalne uprave policije Enes Muslić (41) kod mostarskog hotela Ero iz službenog pištolja usmrtio tada 24 - godišnju Amilu Sabljić s kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi, piše Dnevni avaz.

Musliću je je suđeno u Županijskom sudu u Mostaru. On je krajem lipnja priznao krivicu, a 10. srpnja iste godine osuđen je na 13 godina zatvora.

Nakon izricanja presude iskoristio je zakonsko pravo te zatražio da bude upućen na izdržavanje kazne, iako presuda još nije bila pravosnažna. Taj zahtjev mu je odobren odobren te je prebače u KPZ Zenica na izdržavanje kazne.

Muslić je, kao što je poznato, u Sabljićevu ispalio u stomak i grudi četiri hica iz službenog pištolja, i to u vrijeme dok je bio na dužnosti, odnosno na osiguranju zgrade Vlade u Mostaru.

Sadeta Alomerović (34) ubijena je, a njen dvije godine mlađi brat Samed teško je 22. ožujka prošle godine u pucnjavi koja se desila u sarajevskoj Ulici Patriotske lige.

U njih je, također, iz službenog pištolja, pucao Rasim Pljevljak (42) iz Sarajeva, pripadnik Specijalne postrojbe za podršku Državne agencije za zaštitu BiH (SIPA), koji je dan kasnije počinio suicid na sarajevskom izletištu Stoječevac, također pucajući sebi u glavu iz službenoh pištolja.

Istraga u tijeku

Zadnji slučaj dogodio se sinoć kada je pripadnik Federalne uprave policije Haris Tabaković (44) usmrtio Firzetu Bodven (Halkić) (49), s kojom je navodno bio u vezi.

Navodno joj je iz službenog pištolja pucao u glavu. No, istraga o ovom slučaju još je u tijeku, navodi Dnevni avaz.