Pljačkašima koji su pucali na policiju određen pritvor

uhicenja
... nedozvoljeno držanje oružja određen je jednomjesečni pritvor. Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije, javlja Dnevni avaz.

Nedim Delić, četvrti pljačkaš, ubijen je u razmjeni vatre s policijom. Podsjećamo, MUP-a Sarajevske županije je 28. lipnja oko 1.10 sati obaviješten da je u tijeku izvršenje teške krađe u samoposlugi "Amko - komerc" u Vogošći od strane više naoružanih osoba.

Na lice mjesta je upućeno više policijskih patrola. Utvrđeno je da su pljačkaši Passatom svijetlo plave boje, pobjegli u pravcu općine Novi Grad Sarajevo. S ciljem hvatanja razbojnika, organizirana je policijska potjera, te su izvršitelji sustignuti na kružnom toku, ulica Butmirska cesta, općina Ilidža, gdje su napustili vozilo i počeli bježati u krug vanjskog skladišta poslovnice "Elektrodistribucije" Ilidža.

Tijekom hvatanja razbojnika došlo je do uporabe vatrenog oružja, kojom prilikom je Delić pogođen i usljed povreda je preminuo, dok su A.B. (29) i J.B.(22) uhićeni, a osoba incijala S.DŽ. je uspio pobjeći. No, policija ga je u jutarnjim satima pronašla i uhitila, te je prevezen na UKCS radi ukazivanja ljekarske pomoći jer je i on ranjen u pucnjavi.

U Passatu, sa nepripadajućim registarskim tablicama, pronađeni su i izuzeti ukradeni predmeti. Na licu mjesta pronađeni su i automatska puška, pištolj i tri kape fantomke, priopćeno je jučer iz MUP-a Sarajevske županije.

Inače, svi pljačkaši su odranije poznati policiji po različitim kaznenim djelima.