Odbjegli ubojica krio se u FBiH

sekulovic prijelaz brod
Sekulović je imao lažnu putovnicu na ime Mario Trivan (48), s tim što čovjek pod tim imenom i prezimenom zaista postoji, ali je, ni kriv ni dužan, postao kolateralna šteta.

"Pretpostavlja se da je Sekulović neko vrijeme boravio u FBiH, ali koliko dugo, još se provjerava. Operativni podaci kojima raspolažemo govore da on tijekom bijega nije mirovao. Naime, on ima firmu u Rusiji", pojašnjava izvor upućen u istragu.

Iz Granične policije (GP) BiH potvrđeno je da je Sekulović lociran na međunarodnom graničnom prijelazu Brod u subotu u 13.30, i to u autobusu koji prometovao na relaciji Konjic - Zagreb.

"Imao je bh. putovnicu na ime M.T. Uvidom u elektronsku razmjenu podataka između policijskih tijela i tužiteljstva BiH utvrđeno je da putovnica M.T. potražuje MUP RS, te da se u slučaju pronalaska osobe hitno obavijesti Postrojbu za organizirani kriminalitet MUP-a RS", kazala je Sanela Dujković, glasnogovornica GP BiH.

Pravosuđe Srbije traga za Sekulovićem od rujna 2007. godine zbog ubojstva Darka Živkovića, Vladimira Samardžića i Dušana Pejovića. Na teret mu je stavljeno da je kao vlasnik firme "S kompanija" ušao u poslovne aranžmane s njima, a nakon što ih je prevario, namamio ih je u ured i ubio.

Oni su dovođeni u vezu s beogradskim podzemljem, a Sekuloviću se poslije ubojstva sve dosad gubio trag. Identitet Trivana, koji je navodno porijeklom iz Gradiške, a boravi u Australiji, ukraden je 2013. godine. Za krađu identiteta doznalo se prije dva mjeseca, te je tada putovnica izdana na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze.

Kod Sekulovića je pronađeno oko 7.000 KM, a iz lažne putovnice je vidljivo da je u prethodnom periodu boravio u Moldaviji, Ukrajini i Rusiji. Sekulović je predat Tužiteljstvu BiH, koje je od Suda BiH zatražilo da mu se odredi pritvor.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili uticati na svjedoke ili suučesnike, te da bi mogao počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto.