Nožem napao nevjenčanu suprugu u bolnici

bolnica banja luka

Napad se dogodio oko 18.20 sati nakon što je nasilnik neprimjetno ušetao u rodilište Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i na očigled nekoliko svjedoka nasrnuo na rodilju. Nesrećnoj djevojci nož je stavio pod vrat i vukao je po stepenicama bolnice, da bi je u jednom tretnutku posjekao nožem po ruci, javljaju Nezavisne novine.

Očevici pričaju da je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo zavlada drama i panika. Medicinsko osoblje odmah je zaključalo sve odjele, a reagiralo je i osiguranje koje je uspjelo da "najuri" nasilinika i izbaci ga iz zgrade, nakon čega je pobjegao.

Brzom intervencijom policije nasilnik je pronađen i uhićen u Ulici 12 beba, odnosno u neposrednoj blizini zgrade u kojoj se nalazi rodilište. Nakon što je primjetio policiju osumnjičeni je ponovo pokušao da pobjegne, ali je brzo sustignut i svladan.

Tom prilikom kod njega je pronađen nož kojim je nasrnuo na rodilju, a potom je sproveden na dalju kriminalističku obradu. O cijelom slučaju obaviješteno je Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci koji je cijeli slučaj okvalificiralo kao kazneno djelo nasilja u obitelji ili obiteljskoj zajednici, jer je napadač sa žrtvom živio u izvanbračnoj zajednici.