Nova stravična nesreća: vozač i suvozač hladnjače na mjestu poginuli nakon udara koji je prepolovio vozilo

Policijski auto
...ko 4 sata na autocesti A3, točnije na zagrebačkoj zaobilaznici kod čvora Jakuševac, javlja Jutarnji list.

Dvije osobe su poginule u stravičnoj nesreći kada se hladnjača s mesom rumunjskih nacionalnih oznaka nakon udara u rubnik nadvožnjaka doslovno prepolovila.

Prizor koji je dočekao policajce, djelatnike Hitne te vatrogasce zaprepastio je sve redom. Od siline naleta suvozač u teretnjaku je ispao van iz vozila dok je vozač, pak, ostao uglavljen u gomili lima. Obojica su na mjestu ostala mrtva.

U vrijeme nesreće vidljivost na cesti bila je dobra pa je za pretpostaviti da je vozač najvjerojatnije u jednom trenutku zaspao za volanom. Da li je još bilo nekih drugih čimbenika poput neprimjerene brzine ili alkoholnih promila u krvi koji su doveli do tragedije, pokazat će policijski očevid koji je u tijeku kao i obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu gdje će tijela biti prevezena.

Promet tom dionicom od Kosnice i Domovinskog mosta do Jakuševca je otežan te se preusmjerava. Stvorile su se kolone jer se sav teret iz hladnjače rasuo i na drugi kolnički trak za vozila iz suprotnog smjera.

Ova nesreća je najnovija u nizu tragičnih stradanja koji je započeo u utorak, od kada nije prošao niti jedan dan bez smrtnog slučaja na cestama.
prometna nesreća