Mladenu Ždrali za trostruko ubojstvo 15 godina robije

Mladen Ždralo

Prema prikupljenim dokazima, rafalnim pucnjima iz automatskog oružja tada su ubijeni Milorad Todorović, kao i Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško je ranjen Murat Komarica.

Tužiteljstvo BiH teretilo je osuđenog da je sudjelovao u pripremi i izvršenju ovog ubojstva, te pomoći ubojici nakon zločina, a prema dostupnim dokazima, ubojica je Boris Govedarica, koji je ubijen u Istočnom Sarajevu 2007. godine, te nije mogao biti procesuiran, pišu Nezavisne novine.

Iz Tužiteljstva BiH je priopćeno da se radi o predmetu u okviru akcije kodnog naziva "Lutka", koja je jedan od najvećih predmeta protiv organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH.

"Tužiteljstvo BiH zadovoljno je potvrđenom i konačnom presudom u predmetu protiv Mladena Ždrale, osuđenog na 15 godina zatvora", priopćeno je iz tog tužiteljstva.

Iz Tužiteljstva BiH podsjećaju da se to ubojstvo dogodilo u blizini entitetske granice, te da je počinjeno u stilu mafijaških likvidacija, a što je unijelo nemir i nesigurnost građanima Sarajeva, Istočnog Sarajeva i BiH.

"U tijeku je proces u predmetu ‘Lutka', u kojem se, između ostalog, sudi optuženima za ubojstvo Borisa Govedarice, a u kojem se uskoro očekuje prvostupanjska presuda", navodi se u priopćenju iz Tužiteljstva BiH.