Ljubuški: Mostarci otuđili dva lančića iz zlatare

pljačka, pljačka banke, pljačka kaladionica, pljačka trgovine, pljačka benzinske crpke
Naime, 18. lipnja PU Ljubuški zaprimila je prijavu da su tri muške osobe otuđile dva lančića iz zlatare "Cartier", a nakon pregleda video snimki iz sigurnosnih kamera istražitelji su došli su do saznanja da je jedan od počinitelja kaznenog djela M. V. (31) iz Mostara.

U suradnji s policijskim službenicima PU Mostar M. V. je lišen slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je priznao da je u zlatarni Cartier otuđio dva lančića, ali je odbio otkriti identitete pomagača.
 
Istražitelji PU Ljubuški daljnjim radom na terenu otkrili su identitete dvaju osoba koje su se nalazile s M.V. (31) u trenutku izvršenja kaznenog djela krađe te je utvrđeno da se radi o M. M. (26) i D. K. (31), oba iz Mostara i nad njima izvršena kriminalistička obrada.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv M. V. (31) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe, te protiv M. M. (26) i D. K. (31)  zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pomaganje u izvršenju kaznenog djela krađe.
 
(Fena)