Karlovac: Smaknuli ga zbog obračuna na natjecanju konja

ubojstvo, karlovac

Nekoliko muškaraca izvuklo je oružje na parkiralištu ispred trgovačkog centra Supernova u karlovačkoj četvrti Banija danas nešto prije 16 sati. Naciljali su u kamion koji je bio parkiran ispred Supernove, piše večernji list.

Tijelo izbacili na parkingu

Rafalom su pogođene tri osobe. Ubijen je Mate Velić (54), a dvije su ženske osobe u pucnjavi prostrijeljene. Navodno je riječ o njegovoj kćeri (15) i supruzi (43).

Prevezene su u Opću bolnicu Karlovac, gdje im je pružena pomoć. Život im je ugrožen. Jedna je prostrijeljena kroz glavu, a druga kroz prsa.

Prema riječima očevidaca, više je osoba iz vatrenog oružja pucalo prema jednom kamionu. No, neki od očevidaca tvrde da su nepoznati muškarci u kombiju dovezli tijelo Mate Velića i da su ga samo izbacili na parkiralištu trgovačkog centra.

Karlovac: Muškarac poginuo, dvije mlađe žene prostrijeljene

Neslužbeno doznajemo da je riječ o obračunu romskih obitelji Velić i Hudorović koji bi mogao biti odmazda nakon subotnjeg ranjavanja na natjecanju konja u Oštarijama pokraj Ogulina. Policajci s dugim cijevima blokirali su njihove kuće.

Pucnjava kod trgovačkog centra Supernova izgledala je poput obračuna iz akcijskih filmova. Ubrzo nakon pucnjave na parkiralište centra stiglo je desetak pripadnika romskih obitelji, najvjerojatnije rođaka ubijenog.

Policija je blokirala cijelo područje, no umjesto očevida i izlaska istražitelja na teren, nekolicina policajaca ubrzo je odjurila u smjeru sjevernog izlaza iz Karlovca.

Na području općine Draganić, nekoliko kilometara od centra Supernova, pripadnici interventne policije s dugim cijevima blokirali su cijelo područje u okolici kuća obitelji Hudorović i Velić. Susjedi su pričali kako su kuće policajci čuvali i tijekom subote i nedjelje, no očito je nakon policijske blokade sukob nastavljen. Obje kuće policija pretražuje, a neslužbeno doznajemo da je pronađeno više komada vatrenog oružja. Malo poslije 17 sati iz kuća pod blokadom privedene su najmanje tri osobe. Doznali smo da sukob dviju obitelji, pa i nekih drugih koje su s njima rodbinski povezane, traje već godinama.

Plaču i zapomažu

Kap koja je prelila čašu, kako tvrde susjedi, spor je oko jedne djevojke koja je već neko vrijeme živjela u kući Velićevih.

Pred kućom Hudorovićevih, odakle su privedeni, ostatak obitelji plače i zapomaže. Ljutiti su na policiju jer je pustila dio obitelji Velić na slobodu. Tvrde da se cijelo vrijeme voze u okolici njihove kuće te da su sigurno oni inicijatori krvavog obračuna ispred trgovačkog centra. Nakon obračuna nekolicina članova obitelji i prijatelja ubijenog Velića otvoreno je prijetila i pozivala na odmazdu.