Član bande Pink Panther imao putovnicu ukradenu u mostarskom konzulatu RH

putovnica, zemlje, putovanja, putovnice, putovnica, dvojno državljanstvo, putovnica, Mostar, krađa navika, putovnica, njemačka putovnica,  hrvatska putovnica, Vlada RH, putovnice, tehnologija, putovanje bez putovnice, viza za putovanje u SAD,, izdavanje viza,  hrvatska putovnica
Dražić je član zloglasne bande Pink Panther u Francuskoj osuđen na 10 godina zatvora zbog pljački zlatarnica, a u Splitu mu se sudilo u odsutnosti.

Hrvatska putovnica za pljačke po Europi

Suđenje u Splitu pokazalo je da se za putovanja služio putovnicom ukradenom u konzulatu RH u Mostaru. Otkrilo se to još 30. travnja 2003. godine kada su Dražića na letu iz Španjolske za Beograd spustili u Split.

Kod sebe je imao putovnicu i vozačku dozvolu na ime Zorana Borića, rođenog u Vinkovcima s prebivalištem u Zagrebu. U Dražićevoj mostarskoj putovnici stoji da ju je izdao MUP u Zagrebu 1999. godine, u vozačkoj da ju je izdala PU zagrebačka 1998. godine. Policija je u zračnoj luci utvrdila kako se radi o krivotvorinama, odnosno, neistinitim podacima.

Vozačka potpuna krivotvorina

Vještačenje vozačke dozvole pokazalo je, pak, kako su obrazac, otisci pečata i zaštitna folija potpuna krivotvorina te da je papir obrasca sačinjen lijepljenjem tri papira, vodeni znak je imitiran tehnikom izrade na unutarnjem papiru na uređaju koji radi na bazi suhog tonera.

Sud nije našao posebno otegotnih okolnosti po Dražića osim što je ostao nedostupan unatoč svim naporima da postane dostupan, olakotno je bilo to što u Hrvatskoj nije kažnjavan.

index.hr