Bosanac pljačkao turiste po Jadranu na nevjerojatan način

uhićenje
Na stotine kradljivaca koji 'operiraju' tijekom turističke sezone po jadranskoj obali služe se raznovrsnim metodama kako bi se domogle plijena.

Jedna od bizarnijih krađa zabilježena je u turističkom mjestu Šparadići na šibenskom području, a njezini akteri brzom intervencijom šibenskih policajaca su uhvaćeni i stavljeni iza rešetaka, piše Jutarnji list.

Naime, u Šparadićima je 49-godišnji bosanskohercegovački državljanin upao u nezaključani apartman obiteljske kuće iz kojeg je 77-godišnjoj gošći iz Njemačke ukrao novčanik sa osobnim dokumentima i novcem. No, nakon što su lopova u krađi zatekli 52-godišnji Nijemac i vlasnica apartmana, na scenu je stupio njegov ortak koji ga je čekao u automobilu BMW-u bosanskohercegovačkih registracija.

Taj 42-godišnjak, također državljanin BIH-a, vlasnici apartmana i njezinom gostu iz Njemačke predstavio se kao policajac te im kazao kako će on sprovesti lopova na daljnju obradu u policijsku postaju.

No, kad se ovaj dvojac zaputio automobilom prema Primoštenu, vlasnica apartmana nazvala je Policiju, pa su ih policijski službenici vrlo brzo zaustavili i uhitili na magistrali u Primoštenu, te kod njih pronašli ukradeni novčanik.

Protiv njih, šibenski policajci podnijeli su kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krađe, a protiv 42-godišnjaka podnesena je i kaznena prijava zbog neovlaštenog obavljanja policijske službe.