FOTO  Čović i Grabar Kitarović pokrovitelji karavane prijateljstva Mostar - Vukovar

Kolinda Grabar Kitarović, dr. Dragan Čović, karavana, mostar-vukovar
...visoki su pokrovitelji Treće međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar - Vukovar 2015 koja će se održavati od 28. travnja do 2. svibnja, priopćili su glavni nositelji organizacije te manifestacije Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" i Biciklistički klub Mostar.

"Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što su hrvatski član Predsjedništva BiH i hrvatska predsjednica prepoznali značaj ove jedinstvene manifestacije koja se održava treću godini zaredom i koja nosi snažnu poruku prijateljstva i zajedništva", ističu organizatori, te napominju kako je jedan od glavnih razloga organizacije biciklističke karavane nastavak kontinuiteta prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su i službeno gradovi prijatelji.

"Karavanom se također želi odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH, a posebice žrtvama Vukovara. Karavanom želimo isplesti niti prijateljstva između dviju država i dva grada i u te niti uvezati druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti", navode organizatori.

Ističu kako su biciklističku karavanu tradicionalno podržali gradovi Mostar, Vukovar i Županja, Sportski savez Grada Mostara te općina Kiseljak.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine oko 500 kilometara. Karavana će se kretati smjerom Mostar - Kiseljak - Busovača - Žepče - Orašje - Županja - Vinkovci -Vukovar i osiguravat će je policijska pratnja.

U dosadašnje dvije biciklističke karavane sudjelovalo je sedamdesetak biciklista iz BiH i Hrvatske.

Prijave za ovogodišnju biciklističku karavanu produljene su i traju do 24. travnja.

Sve detaljnije informacije o tome mogu se pronaći na web stranici www.bkmostar.ba ili na Facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva na kojoj se mogu naći informacije i fotografije s proteklih karavana.