Zima kuca na vrata! Spremni? Stiže jak sjeverac, olujna bura i snijeg, a temperature padaju i do -8°C

vremenska prognoza, zima, zahlađenje, vremenska prognoza, snijeg, bura, Srbija, snježno nevrijeme, crveni meteoalarm, vrijeme, snijeg, led, Hrvatska zemlja, meteo alarm, Balkan, polarne temperature, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, snijeg, kiša, zima, BIH, smrzavanje, smrt, zima
U većini kopnenih krajeva te na dijelu srednje i južne Hercegovine danas će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Na sjevernome dijelu umjereno do pretežno oblačno. Vjetar većinom slab, a u unutrašnjosti povremeno umjeren, u gorju i sjevernim krajevima i jak jugozapadni. Osjetno toplije od prosjeka za prosinac. Najviša temperatura uglavnom između 12 i 17°C.

I za Badnjak će biti pretežno sunčano i osjetno toplije od prosjeka. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni i zapadni. Jutarnja temperatura uglavnom između 3 i 8, u Hercegovini od 6 do 11, a najviša dnevna između 12 i 17°C.

Zahlađenje već u četvrtak

U četvrtak, na Božić, umjereno do pretežno oblačno, prijepodne u gorju ponegdje uz malo kiše, a prema kraju dana moguće i drugdje, dok će uz jače naoblačenje u petak kiše biti posvuda, a uz pad temperature kiša će u gorju prijeći u snijeg.

Poneka pahulja snijega moguća je i u nizinama, ponajprije istočne Bosne. Jugozapadnjak će okrenuti u petak na jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U Hercegovini će zapuhati jaka te olujna bura s kojom će osjetno zahladiti.

Temperature će otići u debele minuse, pa se primjerice u Bosni očekuje -8°C, dok se po danu neće penjati na više od -2°C.

U središnjoj i istočnoj Bosni također će biti hladno (većinom oko -2°C), dok dnevna temperatura neće prelaziti 2°C.

DHMZ