FOTO  Žepče na Središnjem predizbornom skupu potvrdilo svoje opredjeljenje, čvrsto uz HDZ BiH

HDZ BiH, žepče

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno predsjednikom i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanom Krišto nazočili su Središnjem predizbornom skupu HDZ-a BiH u Žepču.
Izaslanstvo je najprije posjetilo Katolički školski centar „Don Bosco", te su razgovarali sa ravnateljem KŠC don Milanom Ivančevićem, a nakon toga nazočilo Središnjem predizbornom skupu HDZ-a BiH Žepče.

Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratio predsjednik OO HDZ-a BiH Žepče Josip Martić, te iskazao uvjerenje da će na idućim Lokalnim izborima Žepče znati izabrati dobar program koji su predstavili kandidat za načelnika Mato Zovko i kandidati za Općinsko vijeće HDZ-a BiH u Žepču.

Ivo Tadić predsjednik ŽO HDZ BiH ZE-DO županije i izaslanik u Domu naroda Federacije BiH kratko je pozdravio nazočne te pozvao sve okupljene u Žepču da na predstojećim izborima glasaju za listu HDZ-a BiH i kandidata za načelnika Matu Zovku. „Ovo je jedan veličanstven skup u kojemu pokazujemo našu snagu i zajedništvo. Izaberimo našeg načelnika Matu Zovku, osigurajmo većinu u Općinskom vijeću Žepča, a da bi mogli napraviti potrebni iskorak u svakom dijelu života", zaključio je Tadić.

Nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Žepče Ivica Penić, u svom je govoru kazao da se ne može opisati ljubav prema Žepču i hrvatskom narodu. „Mi smo stavili slogan Žepče na prvom mjestu, to je vrlo jasna poruka, jer za ono što volite, što vam je na prvom mjestu za to treba živjeti, ali vrijedi i umrijeti, mi smo to više puta dokazali", kazao je Penić i pozvao sve da iziđu na predstojeće izbore i zaokruže listu HDZ-a BiH i načelnika Matu Zovku.
„Hvala vam za sve ove godine podrške koju ste mi davali, šta smo radili zadnjih godina imate na ovim letcima i brošurama, a najvažnije je to da smo mi stvorili, izgradili jednu otvorenu općinu, jednu modernu općinu, koja je poželjna za život i rad, jednu zdravu sredinu u kojoj ima mjesta za sve i za Hrvate i za Bošnjake i za Srbe, logično je da svu odgovornost kao najbrojniji narod u Žepču, na sebe preuzimaju Hrvati", kazao je Mato Zovko načelnik i kandidat za načelnika Žepča u svome govoru te dodao: „Podaci s zadnjeg popisa stanovništva pokazuju da nas je ovdje preko 30 000, a što je u usporedbi s prijeratnim popisom daleko veća brojka, ona pokazuje da smo pametno i mudro radili i na gospodarskom i na političkom i svakom drugom dijelu koji je bio potreban za svakog našeg čovjeka ovdje u Žepču.

Mi nismo bistrili visoku politiku nego smo vodili životnu politiku za naše Žepče, tako da smo stvorili modernu i otvorenu lokalnu upravu, sva javna poduzeća, javne ustanove, škole mjesne zajednice civilno društvo, sve uredno funkcionira sve ove godine, prevladali smo bez posljedica ekonomsku krizu i nezapamćenu prirodnu katastrofu 2014. godine.
Ono što planiramo raditi u budućnosti, a najvažnije je to da u buduće vrijeme našu industrijsku zonu Poljak moramo popuniti poduzećima. Jako je bitno donijeti odluke i planove za novo Žepče, jer moramo konačno početi graditi i novo Žepče u žepačkom polju.

Najveća nagrada za čitav naš dosadašnji rad je vaša podrška koju očekujemo na listopadskim izborima, kako bi pobijedili i da s Božjom pomoću nastavimo još jače raditi i graditi za naše Žepče", zaključio je načelnik Mato Zovko.
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te izrazio uvjerenje kako će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini kao vodeća i stožerna stranka Hrvatskog naroda.
Dr. Čović je jasno kazao u svome obraćanju kako HDZ BiH mora biti nositelji pozitivnih promjena, promjene koje će vrijediti za sve isto. „Mi trebamo napraviti odnose u BiH da živimo po mjeri čovjeka. Osigurati status dostojan čovjeka da mladi ostaju ovdje. Želimo suživot, ne samo u Žepču, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, a suživot znači jednakopravnost, jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini. Jednakopravnost će se riješiti kroz reorganizaciju BiH koja je jasno naznačena u rezoluciji usvojenoj u Europskom parlamentu", naglasio je dr. Čović

Mnoštvo predstavljenih projekata mogu se rješiti, ali da ih riješimo do kraja moramo uključiti i hrvatskog člana Predsjedništva BiH, preko Vijeća ministara BiH a jednako tako i naše dužnosnike iz Vlade Federacije BiH ali i vi ovdje u Žepču morate biti za projekte koje moraju doći s lokalne razine, morate biti uz našeg načelnika Matu Zovku i listu HDZ-a BiH, zaključio je dr. Čović.