Zbog pada naplate RTV pristojbe u FBiH moguć kolaps RTV sustava

hrt mostar, tv, antene, HTV, sport, tv, zdravlje, sindikat, potpora, žitopromet, rtv, FTV, rtv pretplata, Hrvatski kanal, hrvatska televizija, tv, pretplata, rtv pretplata, BIH

Kako jučer u Tesliću 3. tematska sjednica Odbora Javnog RTV sustava BiH nije održana zbog nedolaska predstavnika RTV FBiH, članovi UO-a i direktori BHRT-a i RTRS-a objavili su da tri javna emitera u BiH.

Završavaju tekuću godinu u iznimno teškoj financijskoj situaciji. Razloge takvoj situaciji, stoji u priopćenju, treba tražiti i u činjenici da je u tijeku 2011. prikupljeno 3.200.000 KM manje sredstava u odnosu na 2010. Statistike pokazuju kako je u ovoj godini stanovništvo RS-a u financiranju sustava javnog informiranja sudjelovalo s 45 posto.

- Razloge za drastičan pad naplate treba tražiti u neodgovornom radu službe naplate RTV FBiH, što je u protekle tri godine dovelo do zastare potraživanja i financijskih gubitaka od gotovo 50 milijuna KM, za što bi se mogla tražiti zakonska odgovornosti onih koji su pridonijeli tom staraju, stoji u priopćenju.

BHRT i RTRS apelirali su da se TV pretplatnici i cjelokupno građanstvo ozbiljno odnose prema zakonskoj obvezi plaćanja RTV pristojbe jer od toga ovisi opstanak tri javna emitera u BiH.

Dnevni list