Zaplijenjeno skoro 200 kg marihuane, jedna osoba uhićena

marihuana

... u Bijeljini, uhitili su u ponedjeljak jednu osobu i zaplijenili 6,3 kilograma marihuane spremne za prodaju i 152 stabljike marihuane ukupne težine 193 kilograma.

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima iz Granične policije je priopćeno kako je u tijeku operativna akcija suzbijanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, u mjestu Dvorovi pored Bijeljine, policajci su pretresli stan i druge prostorije osobe sa inicijalima P. O. (1961) iz Dvorova te pronašli i zaplijenili 6,3 kilograma suhe marihuane, 152 stabljike marihuane ukupne mase 193,3 kilograma, vagu, foliju za pakiranje, uređaj za lijepljenje folija i malokalibarsku pušku za koju privedena osoba nije imala odobrenje nadležnog tijela.

Navedena osoba je lišena slobode i predana u nadležnost Okružnog tužiteljstva u Bijeljini. U tom Tužiteljstvu jučer nismo uspjeli dobiti više informacija.
Povodom ove uspješne akcije, jučer je u prostorijama Granične policije u Bijeljini održana i konferencija za novinare.

Dragan Kulić, načelnik Terenskog ureda Sjeveroistok, rekao je da je u prvih šest mjeseci ove godine opojna droga otkrivena u 23 slučaja i to uglavnom prilikom graničnih provjera. Otkrivena je i jedna plantaža marihuane na području Brčko Distrikta BiH. U jednoj akciji pronađeno je i 600 grama sjemenki marihuane koja se u ovim krajevima sve više uzgaja.

Kada je u pitanju najnoviji slučaj u Dvorovima, moglo se čuti da je zaplijenjena marihuana uzgajana u plastenicima u kojima je bio zasađen i paradajz i to u neposrednoj blizini Policijske postaje u Dvorovima.

Veća zapljena marihuane koju je provela Granična policija BiH dogodila se i 16. kolovoza na području Velike Kladuše. Tada je pronađen zasad sa 61 stabljikom indijske konoplje koje su bile teške 61 kilogram. Policija još uvijek traga za osobom koja ju je zasadila. Prije pet mjeseci na području Trebinja otkriveno je 52 kilograma marihuane koju su ostavile tri nepoznate osobe kada su ugledale ophodnju Granične policije. Ovaj slučaj dogodio se 17. travnja kada su pripadnici Granične policije oko 19.30 sati u graničnom pojasu u mjestu Jablan Do uočili tri sumnjive osobe koje su nosile vreće. Te osobe su pobacale vreće i pobjegle u šumu kada su primijetili policajce. Pregledom vreća utvrdjeno je da se radi o marihuani.

Dnevni list