Zamjenik ministra obrane BiH u Vladi HNŽ

dr. sc. Nevenko Herceg, Vlada HNŽ
Sastanak je održan u sklopu misije obilaska predstavnika Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine različitih razina vlasti s ciljem upoznavanja s aktivnostima Ministarstva obrane BiH.

''Oružane snage BiH dat će puni doprinos euroatlantskim integriranjima BiH istodobno radeći na demokratskoj i institucionalnoj reformi obrambenog i sigurnosnog sustava po uzoru na razvijene europske zemlje'', kazao je Jusić, zamjenik ministra obrane, dodavši kako će Ministarstvo nastaviti s izgradnjom kapaciteta i sposobnosti za nastavak dobre suradnje s civilnim strukturama vlasti u Bosni i Hercegovini.

''Ministarstvo obrane ima jednu od ključnih uloga na našem putu ka euroatlantskim integriranjima. Za razliku od nekih drugih oblasti, u ovoj smo načinili značajne iskorake'', istaknuo je predsjednik Herceg.
''U vremenu pred nama očekujem još bolju suradnju i postizanje dogovora da se vojna imovina, koju Ministarstvo obrane ne koristi, stavi na raspolaganje županijama i općinama'', zaključio je Herceg.

Tijekom sastanaka dogovoreno je da se u Čapljini u mjesecu svibnju 2017. godine o temi ''Pružanje pomoći civilnim vlastima'' održi zajednička vježba 4. Pješačke brigade i Civilne zaštite Hercegovačko - neretvanske županije.