Zahlađenje stiže u drugoj polovini veljače

snijeg, Slavonija, zahlađenje, vrijeme, snijeg, vremenska prognoza, snijeg, snijeg, vremenska prognoza
Dežurni meteorolog u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske Igor Kovačić rekao je Srni da će se narednih dana često smjenjivati hladne i manje hladne zračne mase, a u tijeku vikenda trebalo bi očekivati prolazno stabilno vrijeme.

"Nakon toga, bit će uspostavljeno južno i jugozapadno strujanje koje će donijeti pojačan vjetar početkom sljedećeg tjedna, a ponegdje samo slabu kišu, uglavnom od krajnjeg zapada preko jugozapada i juga", naveo je Kovačić.

Jutarnji mraz će u tijeku vikenda slabiti, te će dnevna temperatura ponovno biti između sedam i 12, a na sjeveru do 15 stupnjeva Celzijusa.

Česta promjena oblačnosti i pojačan vjetar bit će predznaci nove promjene vremena koja će nastupiti između utorka i srijede, 9. i 10. veljače.

"Promjena vremena donijet će ponegdje i obilnije oborine i ponovno snijeg na planinama. Ovo pogoršanje vremena brzo će proći preko naših krajeva, nakon čega se očekuju povoljnije vremenske prilike", istaknuo je Kovačić.

Takvo vrijeme zadržat će se do 20. veljače, kada se očekuje jače zahlađenje, koje će donijeti obilnije kiše i snijeg, osobito na planinama.