Voda za samo 15 minuta poplavila stotinu kuća

FOTO: facebook

Stanovnici donjeg dijela ove općine su ispričali novinarima da se sve dogodilo oko 19 sati, i to svega nekoliko minuta. Usljed jake kiše, kanali i potoci u gradu su se izlili i izazvali štetu na objektima, veću i one tijekom svibanjskih poplava.

"Riječice Mačkovac, Strigova i drugi manji potoci sa okolnih brda sručili su se na grad u roku od 15 minuta i voda je prodrla u veći broj objekata nego tijekom svibanjskih poplava, uključujući i dva veća privredna subjekta", potvrdio je Aleksandar Pašić, glasnogovornik Općine Kostajnica. Mještani Bosanske Kostajnice su ispričali i da je voda iza sebe ostavila mulj, blato i otpad.

Načelnik Civilne zaštite Općine Kostajnica Zoran Kos je potvrdio je da se usljed jakih padavina izlila rijeka Tavija te poplavila veliki broj stambenih objekata.

Ekipe Civilne zaštite su odmah izašle na teren kako bi pružile pomoć stanovnicima, a i pripadnici elektrodistribucije i komunalnih usluga čine sve da pomognu poplavljenima. Voda se danas polako povlači, ali štete su ogromnih razmjera.

FENA