Uhićen Alen Čengić, direktor hotela Holiday i vlasnik restorana Park prinčeva

uhicenje
...uz asistenciju MUP SŽ-a, uhitili 11 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima: porezna utaja, sprječavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti, teške krađe, oštećenja tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti i organiziranje otpora.

Predmetna akcija provedena je nakon višemjesečne istrage Županijskog tužiteljstva u suradnji s Državnom agencijiom za istragu i zaštitu i Poreznom upravom FBiH protiv osumnjičenog Alena Čengića kao organizatora skupine za organizirani kriminal i drugih osumnjičenih osoba koji su kao članovi skupine počinili niz kaznenih djela u razdoblju kada je gospodarsko društvo Holiday resort d.o.o. Sarajevo koristilo prostorije hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. Sarajevo u stečaju, a koje su bili primorani napustiti po Rješenju Županijskog suda u Sarajevu u lipnju ove godine.

Također, u okviru navedene akcije slobode je lišeno po naredbi ovog Tužiteljstva još pet osoba zbog kaznenog djela navođenje na prostituciju.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke tehničke obrade pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu biti predana na dalje postupanje tužiteljima sarajevskog Županijskog tužiteljstva, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku u pogledu preduzimanja daljih radnji, priopćeno je iz Ureda Glavne županijske tužiteljice. /HMS/