U Mostaru problemi zbog nestanka struje, do 12:30 glasovalo 3.600 birača

HDZ BiH, izbori, CIK, izbori, Sejdić i Finci, BIH, izbori, referendum, BIH, izbori, predizborna kampanja, CIK, izbor, Vlado Rogić, Stjepan Mikić, Koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata HZHB, ankete, izbori, izbori, predsjednički izbori, BIH, HRS, izbori, HSP AS BIH, izbori, BIH, HRS, izbori, Mostar, izbor, Manjinski izbori , izbori, lokalni izbori u Hrvatskoj, hsp ante starčević, HSP dr. Ante Starčević, izbori u BiH, lokalni izbori u BiH, Ministarstvo uprave , glasovanje, registar birača, prijevremeni parlamentarni izbori, izbori, glasovanje, hrvatski državljani
Posebne potvrde biračima koji imaju prebivalište izvan Hrvatske, a koji se nisu prethodno registrirali za izbore, na zahtjev službenika diplomatsko-konzularnih predstavništava izdaje Gradski ured za opću upravu grada Zagreba.

"Imali smo problema s nestankom električne energije od 10.00 do 11.00 sati pa nismo mogli izdavati potvrde za glasovanje što je prouzročilo veće gužve na biračkim mjestima", rekao je hrvatski generalni konzul u Mostaru Velimir Pleša.

Po njegovim riječima nakon što je došlo do normaliziranja opskrbom električne energije smanjile su se gužve na biralištima.

Konzul Pleša je naveo da je na deset biračkih mjesta u Mostaru do 12.30 sati glasovalo oko 3.600 hrvatskih državljana.

Na području koje pokriva generalni konzulat RH u Mostaru upisano je oko 110.000 birača s pravom glasa.

Kako javlja televizija N1, u Banja Luci danas je do 11 sati glasalo 60 građana registriranih za izbore. Za izbore se registriralo 160 birača, no mnogi nisu znali da su bili dužni prijaviti se kako bi glasali.

"Ima puno više ljudi koji se nisu registrirali, ali oni na osnovu provjere da li se nalaze na centralnom biračkom registru koju ovdje vršimo mogu danas glasati", pojasnio je Stipan Medo, član Državnog izbornog povjerenstva zadužen za izborno mjesto u ovom konzulatu./Hina/