Traži se dogovor kako bi GP Gorica – Vinjani bio što kraće zatvoren

Vinjani, Vinjani Donji, granica, radovi, Gorica

...najavili Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, Miro Džakula, ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje, Zoran Galić, ravnatelj Granične policije BiH i Ljubo Pravdić, v. d. direktora JP Ceste Federacije BiH, piše Večernji list BiH.

Dogovorena vrijednost radova je milijun i 574 tisuće maraka, a nositelj izuzetno važnog projekta za općinu Grude, ali i za ostatak ovog dijela BiH je Uprava za neizravno oporezivanje BiH.

Sada je faza ozbiljnijih, završnih radova, a Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske objavilo je da se od 10. siječnja do 30. travnja ove godine zatvara taj granični prijelaz. - U razdoblju izgradnje i rekonstrukcije prijelaz će biti otvoren za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom, kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policijske i vatrogasne jedinice, stoji na internetskoj stranici MUP-a Republike Hrvatske. Ipak, ova objava nije izazvala pretjerano odobravanje s bosanskohercegovačke strane, što je i logično, s obzirom da je taj prijelaz jedan od najfrekventnijih i najvažnijih za ovaj dio Hercegovine. Za danas u 11 sati dogovoren je sastanak s ravnateljem Uprave za neizravno oporezivanje BiH Mirom Džakulom, na kojem će sudjelovati vodstvo općine Grude na čelu s načelnikom Ljubom Grizeljom, predstavnici Udruge gospodarstvenika Posušje kao i važniji grudski gospodarstvenici.

- Općini Grude, gospodarstvenicima i stanovništvu koje koristi prijelaz bilo u robnom, bilo u putnom smislu želja je da prijelaz bude što kraće ili nikako zatvoren u ovih nekoliko mjeseci koliko će trajati radovi. Naravno, želja nam je i da dugoročno prijelaz bude funkcionalan i učinkovit, kazao je načelnik Grizelj u najavi ovog sastanka.

Udruga gospodarstvenika Posušje kao jedan od najjačih gospodarskih kolektiva u BiH napravila je i zahtjev vezan uz spomenuti prijelaz, a hoće li on biti objavljen, ovisit će i o današnjem sastanku. U udruzi očekuju kako Granični prijelaz Gorica ipak neće biti zatvoren kako je najavljeno. Isto to očekuju i grudski gospodarstvenici, ali i svi drugi koji redovito koriste ovaj prijelaz, piše Večernji list.